Dit is het gevaarlijkste apparaat in de sportschool

Danger alert! Zo voorkom je blessures (of stop met sporten, dan kan er ook niks mis gaan..)

Als je fanatiek aan het sporten bent, kan dit helaas ook nare dingen met zich meebrengen. Vooral als je een beetje onhandig bent.. En dan hebben we het niet alleen over de krachtpatsers want cardio schijnt nog veel gevaarlijker te zijn.

De loopband is namelijk het gevaarlijkste fitnessapparaat, dat de meeste ziekenhuisbezoekjes veroorzaakt. We leggen je uit waarom dit zo is en hoe je blessures kunt voorkomen. Want hoewel we stiekem wel keihard lachen om die filmpjes van vallende mensen op Facebook, willen we dit zelf toch liever voorkomen. Guilty.

Zo voorkom je blessures

Natuurlijk is er het gevaar dat je van de loopband af kan vallen. Maar dit is dus niét de voornaamste reden voor de vele blessures. Die worden namelijk veroorzaakt doordat sporters zonder een goede warming-up op de loopband stappen. Voordat je begint met lopen of rennen, zou je eerst tien minuutjes de tijd moeten nemen om je spieren op te warmen. Draai je enkels en knieën tien keer beide kanten op en doe een rondje squats en lunges.

Een tweede reden voor de vele blessures is dat je op een loopband snel over je eigen grens heen gaat. De loopband bepaalt namelijk het tempo en niet jijzelf, zoals bij een rondje hardlopen door het park. Zet je ego dus even aan de kant en zet de band dus niet op een hoger tempo dan je eigenlijk aan kan. Dan zal het vast goed komen.. Of misschien kun je gewoon beter niet gaan sporten, om te voorkomen dat er iets misgaat…..

Deze sporten wil jij ook gaan proberen!
> Deze fitness trends maken sporten een STUK leuker

Dit zijn andere fouten die gemaakt worden in de sportschool:
>Dit zijn de fouten in de gym die iedereen maakt!

Verwijder jij wel altijd je make-up voor het sporten?
> Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites