OMG: deze gevangenissen zijn omgebouwd tot hotel

Slapen in een gevangenis wil je!

Ben je op zoek naar een hotelletje dat nét even anders is? Ga dan voor een hotel dat een voormalig gevangenis was. Klinkt een beetje vreemd misschien. Eerlijk is eerlijk als groot fan van series als Prison Break en Orange is the New Black heb je altijd een nachtje willen door brengen achter tralies. Maar om daarvoor nou plaats te nemen in de beklaagdenbank gaat wat ver, deze hotels zijn een goed alternatief.

Landen gingen opzoek naar een nieuw doeleinde voor al die leegstaande gevangenissen. “Waarom maken we er geen hotels van?” moet iemand gedacht hebben. En het idee slaat aan! Gevangenissen worden massaal omgebouwd. Waar de één volledig wordt getransformeerd, heeft de ander de karakteristieke eigenschappen van de oorspronkelijke gevangenis behouden. Ook in ons kikkerlandje vind je hotels die voormalig dienden als gevangenis. Het idee alleen al zorgt ervoor dat je een bijzondere overnachting hebt. Enne, don’t worry de deur van je kamer kan gewoon van binnenin open.

1. Het Arresthuis

Dit gevangenis hotel vindt je in het centrum van Roermond. In deze voormalige gevangenis verbleven de kleinere criminelen. En terwijl er altijd wordt gezegd dat je het in de gevangenis met water en brood moet doen, kun je in deze gevangenis juist lekker genieten van luxe.

2. Huis van bewaring

Op de dikke deuren met kijkgaten na zal je bijna vergeten dat het de voormalige gevangenis van Almelo was. De inrichting is indrukwekkend en de luxe straalt er vanaf.

3. Bajes Hotel

Het hotel in Hoorn heeft de gevangenis zo weten om te bouwen dat deze niet veel afwijkt van zijn oorspronkelijke staat. Echt een nacht doorbrengen achter de tralies? Dan ben je hier aan het juiste adres.

4. Albi Hostel

De voormalig gevangenis genaamd Blokpoort in Leeuwarden is omgebouwd tot hostel, inclusief groepscellen. Neet weer even wat anders dan je standaard vriendinnenuitje ;).

5. De Bijlmerbajes

Deze bajes in Amsterdam mag zeker niet ontbreken aan dit lijstje. De voormalige gevangenis heeft tijdelijk haar deuren geopend als hotel. De douches moet je net als in echte gevangenis delen, en de ramen? Die kunnen niet open. Brrrr! Wat een ervaring.

Staat jouw favoriete serie ertussen?
>WHAT?! Je kan slapen in het huis van Pablo Escobar

Er staat gewoon een olifant in je achtertuin
> 8 bijzondere hotels waarbij je midden in het wild zit

Onder het kopje ‘ooit’
Voor op je bucket list: de mooiste onderwater hotels

BRON: NETFLIX

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites