Dit is de makkelijkste truc om gezonder te eten

Kleine moeite, groot effect!

Gezond eten lijkt altijd een hele opgave. Al die lekkere dingen laten staan en elke dag gezonde maaltijden bereiden is nou eenmaal niet makkelijk. Gelukkig is er een truc om met zo weinig mogelijk moeite toch gezonder te gaan eten. Het enige wat je hoeft te doen is bepaalde producten vervangen voor gezondere varianten. En dit betekent heus niet dat je ze nooit meer mag eten, probeer het gewoon een keertje uit! We zetten de gezonde vervangers voor ongezond eten op een rijtje.

Bakboter

Boter en margarine zijn gemaakt van harde vetten die niet goed zijn voor ons lichaam. Ze verhogen ons cholesterol en zijn slecht voor onze bloedvaten. In plaats daarvan kun je daarom beter bakken met plantaardige oliën als olijfolie of kokosolie. Hier zitten namelijk veel vitaminen in, die wél goed zijn voor ons lichaam.

Ontbijtgranen

Eet je ’s ochtends graag yoghurt of kwark met muesli? Als je gezond wilt eten, is het belangrijk om te weten dat niet elke variant cruesli of muesli uit de supermarkt even gezond is. Hier zijn namelijk veel suikers aan toegevoegd. In plaats van de ontbijtgranen uit de supermarkt, kun je ook zelf granola maken of havervlokken toevoegen aan je yoghurt.

Melk

Melk blijkt niet voor iedereen gezond te zijn omdat veel mensen melksuikers of melkeiwitten niet goed kunnen verteren. Hierdoor kun je last krijgen van je slijmvliezen of je darmen. Plantaardige melk als amandelmelk of havermelk zijn goede varianten om te gebruiken in je smoothie of voor je havermoutpap. Let wel op dat je de ongezoete variant neemt. Anders is ook de vervanger namelijk niet zo healthy.

Rijst

Witte rijst kun je het best vervangen door zilvervliesrijst als je gezond wilt eten. Bij het bewerkingsproces van witte rijst gaan namelijk veel voedingsstoffen verloren. Bij zilvervliesrijst wordt alleen de buitenste laag van de korrel verwijderd, waardoor het veel voedzamer is. Als je helemaal gezond bezig wilt gaan, kun je ook nog kiezen voor bloemkoolrijst. Dit kun je zelf maken maar het is ook verkrijgbaar bij supermarkten als Jumbo en Albert Heijn.

Pasta

Als je gezond wilt eten, betekent dit gelukkig niet dat je je pasta aan de kant moet zetten. Maar de witte pasta die we meestal kiezen, kun je beter wel vervangen door volkorenpasta. En net als voor de rijst geldt: als je helemaal all the way wilt gaan, kun je ook voor de groentevariant kiezen: courgetti.

Vlees op brood

Eet je graag vlees op je boterham? In plaats van een vette worst als salami kun je dan beter kiezen voor rookvlees, kipfilet of rosbief. Deze soorten vlees bevatten veel minder verzadigd vet en meer goede voedingsstoffen. Als het gaat om het brood zelf, kun je natuurlijk het best kiezen voor volkorenbrood.

Koffie en thee

Koffie en thee zijn van zichzelf zeker niet ongezond, het ligt aan de manier waarop je het drinkt. Zwarte koffie blijkt namelijk juist heel gezond zijn en in thee zonder suiker bevat geen calorieën. De truc is dus om de koffie en thee zo puur mogelijk te drinken. Als je gewend bent om suiker toe te voegen, moet je hier in het begin even aan wennen. Maar zodra je eraan gewend bent, wil je niet meer terug. Het scheelt je namelijk veel calorieën per dag.

Deze etenswaren zijn eigenlijk helemaal niet zo gezond:
> 15 gezonde etenswaren die eigenlijk niet gezond zijn

Vind jij het ook lastig om genoeg water te drinken?
> 10 super hydrating foods wanneer je niet genoeg water drinkt

Dit is de beste manier van sporten:
> Zo vaak moet je sporten om gezond te blijven

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites