Hoe je dus gratis kan vliegen

Nee, maar echt.

Je hoort weleens zo’n verhaal van mensen die gratis vliegen. Omdat ze alle aanbiedingen checken, kunnen vliegen wanneer ze maar willen maar vooral omdat ze punten sparen met hun creditcard. Hoe ze dat doen? Wij hebben het voor je uitgezocht, met deze tips kan jij straks ook gratis vliegen.

American Express

Er zijn verschillende creditcards waar je punten mee kan sparen. De Bijenkorf creditcard, Euroclix Mastercard en de American Express kaart. American Express is de enige creditcard waarmee je vliegtickets kunt ‘kopen’. De kaart kost in het eerste jaar niets, maar in het tweede jaar 75 euro. Je kan er dan voor kiezen om de kaart stop te zetten en dan na een jaar weer te starten. Je spaart dan gewoon verder en je punten blijven geldig. Een American Express kaart wordt niet overal geaccepteerd, maar je kan hem wel koppelen aan je Paypal-account. Hierdoor kan je dus nog meer (en sneller) punten sparen.

American Express is de bekendste creditcard om mee te sparen. Maar je moet wel heel veel geld uitgeven en veel reisjes maken, wil je hier korting uithalen. Je krijgt namelijk maar een laag percentage korting/spaarpunten. Je kan daarom beter kiezen voor een loyaliteitsprogramma.

Loyaliteitsprogramma’s

Er zijn verschillende loyaliteitsprogramma’s (ook wel frequent flyerprogramma’s genoemd). Met deze programma’s kan je sparen voor gratis vliegtickets. Maar als je wil gaan sparen met deze loyaliteitsprogramma’s, moet je je eerst hierin verdiepen. Gelukkig heeft Jelmer de Boer hier een tijdje terug een handig boek over geschreven. ‘Thuis blijven is duurder’ volgens Jelmer, in zijn boek verteld hij alles over hoe je je vliegticket voor weinig of zelfs gratis kan scoren.

Korting sparen

Gaat het je niet zo zeer om gratis vliegtickets maar wil je wel graag korting sparen (voor een designertas bijvoorbeeld). Dan is De Bijenkorf creditcard misschien wel iets voor jou. Deze kaart kost 16,50 euro per jaar, maar hiermee kan je (bijna) overal betalen. Je kan op deze manier punten sparen die je kan uitgeven in De Bijenkorf. Opeens is die Balenciaga-tas héél dichtbij.

PHOTO CREDITS VIVIAN HOORN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites