De tien grootste fabels uit de beautywereld

Jammer, maar waar

Er wordt ons van alles wijs gemaakt in de world of beauty. We rennen allemaal naar verschillende cosmetica winkels, smeren allerlei biologische spulletjes op onze tere huidjes en zitten iedere maand bij de kapper. Waarom eigenlijk? Wij hebben de tien grootste beautyfabels voor je op een rijtje gezet. Deze fouten maak jij niet meer!

1. Hoe hoger de SPF van je zonnebrand, des te beter ben je tegen de zon beschermd

De SPF heeft te maken met de duur van de werking, en zegt dus niets over of je meer beschermd bent dan wanneer je een SPF met een lagere factor zou gebruiken. Het gebruiken van voldoende crème en het gelijkmatig verdelen van de zonnebrand heeft wel invloed op de mate van bescherming.

2. Als je je wenkbrauwen regelmatig epileert groeien ze niet meer terug

Nee, zo makkelijk kom je er niet vanaf! De haartjes groeien wel degelijk terug, het duurt alleen iets langer voor ze weer naar buiten durven te komen.

3. Veel water drinken voorkomt een droge huid

Het voldoende hydrateren van je lichaam is, uiteraard, enorm belangrijk voor een gezonde huid. Het hebben van een droge huid heeft voornamelijk te maken met je huidtype en water heeft hier dus geen invloed op. Je krijgt dus bijvoorbeeld geen vette huid van veel water nuttigen, en andersom is het ook niet zo dat een vettige huid geen hydratatie nodig heeft.

4. Je moet iedere dag je haar wassen om het schoon te houden

Je haar bevat van nature een soort olie dat het gezond, sterk en glanzend houdt. Wanneer je je haar vaakt wast, was je ook die natuurlijke olie weg. Je haar wordt dan sneller dun en droog. Zo min mogelijk je haar wassen is het beste! Lees hier alles over alle andere fouten die je maakt tijdens het wassen van je haar.

5. Door scheren komen haartjes veel dikker en donkerder terug

Dit lijkt alleen maar zo, omdat de basis van een haar dik en donker is. Wanneer je je haar een stukje verder laat groeien zul je zien dat ze net zo dik en donker zijn als voorheen (maar misschien moet je het niet zo ver laten komen).

6. Wanneer je dikker wordt, krijg je meer last van cellulitis

Cellulitis is erfelijk bepaald; je hebt het of je hebt het niet (anti-cellulitis crèmes helpen dus ook niet). Feit is wel dat wanneer je wat aankomt de cellulitis beter zichtbaar wordt.

7. Gespleten haarpunten kun je herstellen met de juiste verzorging

Sorry, guys Gespleten is gespleten! Er is dus geen manier om je haar met een haarverzorgingsproduct weer aan elkaar ’te lijmen’. Wat wel helpt? Een flinke knipbeurt!

8. Anti-rimpel crèmes houden rimpels tegen

We moeten er echt aan geloven, vroeg of laat krijgt iedereen rimpels. De crèmes houden je huid gezond en gaan uitdroging tegen, maar rimpels zijn onvermijdelijk. Wel krijg je sneller rimpels wanneer je veel in de zon zit en onvoldoende SPF gebruikt.

9. Make-up dragen is slecht voor je huid

Oke, plamuur is niet echt gezond voor je huid. Maar een beetje make-up kan zeker geen kwaad! Waar het om gaat is dat je zorgt dat je je gezicht goed reinigt voor je gaat slapen.

10. Door regelmatig je haar te knippen groeit het sneller.

De haarzakjes in je hoofdhuid weten natuurlijk niet dat je haar wordt geknipt. Het haar is dood aan de onderkant en brengt dus verder geen verschil in de groeicyclus van de haarzakjes. Wist je trouwens dat je haar in de zomer iets sneller groeit dan in de winter? We love sunshine!

P.S. Benieuwd welke make-up bij jouw haarkleur past?

Binnenkort op vakantie?
Met deze beautytips stap je fris en fruitig uit het vliegtuig

PHOTOCREDITS : MEDIACACHE

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites