Guilt free recipe: gezonde oranje tompouce

Wat is Koningsdag zonder een (gezonde!) oranje tompouce?

Het is bijna zover: de verjaardag van onze koning! En om dat te vieren mag de oranje tompouce natuurlijk niet ontbreken. Alleen al bij de gedachte beginnen we te watertanden! Maar we zijn juist zo goed bezig om summer fit te worden… En natuurlijk mag je gerust wel eens cheaten, maar dankzij het recept voor deze gezonde oranje tompouce hoeft dat helemaal niet! Deze heerlijke versie is namelijk helemaal guilt free: suikervrij, zuivelvrij èn tarwevrij.

Voor vier tompoucen heb je nodig

Room: 200 ml. speltroom, 3 eieren, 1 theelepel honing, snufje zout, 1/2 theelepel agar agar (gelatine).

Oranje glazuur: 2 eetlepels honing, 2 eetlepels speltroom, 25 gram zachtgekookte wortel, 1 theelepel maïzena.

Koek: 4 bladen speltbladerdeeg.

Zo maak je ze

– Voor de roomlaag: breng de speltroom aan de kook in een pannetje. Scheid het eigeel en het eiwit van elkaar. Zodra het kookt zet je het vuur zachter en voeg je het eigeel en de rest van de ingrediënten  (voor de room) toe. Laat het twee minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren. Daarna laat je de room afkoelen en zet je het ongeveer twee uur in de koelkast zodat het geheel kan opstijven.

– Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en bak ze af in de oven volgens de instructies op de verpakking.

– Pureer de ingrediënten voor het oranje glazuur en laat het mengsel even rusten. Daarna breng je de oranje laag aan op vier bladerdeeg helften.

– Roer de room even door en verdeel het over de overige vier bladerdeeg helften. Dan druk je de stukken bladerdeeg met oranje glazuur er voorzichtig bovenop.

Je kunt de gezonde oranje tompouces eventueel nog even laten afkoelen in de koelkast.

Nu kun jij de verjaardag van onze koning vieren zonder je schuldig te voelen! En heb je ook nog zin in een drankje? Dan kun je deze gezonde keuzes maken als je bij de bar staat!

P.S. Zin in nog meer guilt free pleasures? Maak dan eens deze gezonde avocado-chocolade koekjes!

Source: Voedzo | Fabeaulish

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites