De hardloop essentials waarmee je perfect van start gaat

Zo wordt hardlopen leuker én makkelijker

Een van de voordelen van hardlopen is dat je geen abonnement bij de sportschool hoeft te betalen. Je kunt gewoon zo van start gaan, zonder inschrijving of wat dan ook. Maar natuurlijk maken een aantal essentials het hardlopen wel leuker én makkelijker. Vooral als je van plan bent om regelmatig te gaan hardlopen, zijn deze items geen overbodige luxe. En dan hebben we het niet alleen over goede hardloopschoenen (ook al zijn die ook enorm belangrijk). Dit zijn de hardloop essentials die iedere hardloper nodig heeft:

Sportsokken

Draag jij altijd je gewone sokken tijdens het hardlopen? Je zult er misschien nooit over na hebben gedacht, maar je kunt beter overstappen op speciale sport- of hardloopsokken. Sokken van 100% katoen zijn een no-go tijdens het sporten. Als je sokken nat worden (door regen of zweet), wordt het vocht namelijk niet afgevoerd en daarnaast kun je sneller blaren krijgen. In plaats van katoen kun je beter kiezen voor synthetische materialen.

De juiste app

Er zijn verschillende apps waarmee je je hardloopprestaties kunt bijhouden. Twee populaire apps zijn Runkeeper en Nike+ Runclub. Deze apps kun je gewoon gratis downloaden. Dan hoef je dus ook niet zo’n duur sporthorloge aan te schaffen..

Sportarmband

Als je je telefoon wilt meenemen tijdens je run, is een sportarmband heel handig. Op deze manier kun je tijdens het hardlopen de muziek veranderen en je tijd en afstand in de gaten houden op je app. En dit zonder dat je je telefoon in je hand hoeft te houden of uit je broekzak moet halen.

Draadloze koptelefoon

Muziek luisteren tijdens het sporten is voor veel mensen motiverend en het zou zelfs onze prestaties verbeteren. Maar we weten allemaal hoe irritant het kan zijn als je oortjes uitvallen tijdens het hardlopen. Als oplossing zijn hiervoor de sportoortjes, die beter blijven zitten. Maar zou het niet handiger zijn als je oortjes of koptelefoon draadloos zijn? Als je het probeert, wil je nooit meer terug!

Hardloopriem

Als je grote afstanden gaat lopen, is een hardloopriem zeker een aanrader. Hierin kun je naast je sleutels en andere kleine dingen zelfs een flesje water meenemen, zodat je gehydrateerd blijft.

Goede sportbh

Voor vrouwen is natuurlijk ook een goede sportbh van groot belang. Let erop dat je bh geschikt is voor hoge intensiteit want alleen deze bh’s bieden voldoende ondersteuning. Hier vindt je de tips voor het shoppen van de perfecte sportbh.

Zo verbeter je je prestaties:
> 3 tips om beter te worden in hardlopen

Pas op met deze etenswaren voor het sporten:
> Dit kun je beter NIET eten voor het sporten

Met deze vorm van hardlopen kun je het best afvallen:
> De sport waar je ECHT mee afvalt

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites