Hele dag achter de computer? Doe deze oogoefeningen!

Voorkom pijnlijke ogen en hoofdpijn!

Wij hebben er vaak last van, maar weten ook zeker dat we niet de enige zijn: droge, zere ogen na een dag werken. Dat komt allemaal door onze computers op kantoor. Vaak ben je hard aan het werk en heb je niet door dat je je ogen overbelast. Aan het einde van de dag heb je droge ogen en hoofdpijn. Om dit voortaan te voorkomen, kun je het beste eye-exercises doen. Workouts zonder sportkleding en zonder sportschool. Ook wel eens lekker! Je kunt ze als onderbreking van je werk doen. Dit zijn de beste oefeningen:

1. Warme handpalmen
Ga relaxed zitten en wrijf je handen over elkaar. Zorg voor een ‘hitte’ tussen je handen en vorm je handen tot ‘kommetjes’. Leg ze over je ogen heen (linkerhand over linker oog en rechterhand over rechter oog). De hitte zal jouw ogen verwarmen en laten rusten.

2. Knipogen
Als je er op zaterdagavond goed in bent, dan ben je er op je werk ook vast goed in: knipogen. Niet naar die leuke man die wel eens langsloopt. Nee, gewoon naar je scherm. Knipogen voorkomt namelijk droge ogen. De bedoeling is dat je om de 5 tot 10 seconden knipoogt. Helaas ben je soms zo druk bezig met je werk, dat je het even vergeet. Probeer het wel zo vaak mogelijk te doen. Je houdt je ogen op deze manier opgewekt en fris.

3. Eye rolling
Vroeger als pubers waren wij hier heel erg goed in: rollen met je ogen. Wij vonden het cool, onze moeders niet. Maar goed, het rollen van je ogen is een goede oefening voor de computer ladies. Doe je ogen dicht en rol ze in verschillende richtingen. Een massage voor je ogen die de druk op de spieren verlicht.

4. Scan je omgeving
Als je achter je computer zit, is het fijn om een tijdje andere objecten te bekijken. Ga even achterover zitten en observeer de ruimte waar je in bent. Stel dat je een kast op kantoor hebt staan met boeken erin en een vaas met bloemen erop. Bekijk dan eerst een tijdje de vaas, ga dan door naar de kast zelf en observeer later de boeken. Je focust je nu niet op je scherm, maar laat je ogen ‘wennen’ aan andere dingen.

READ NEXT:
How to: in een high-end look naar kantoor
Zo overleef je de hele dag achter de computer
10x situaties op een vrouwenkantoor 

Source: Tumblr

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites