Onderzoekje: verliefd zijn maakt mooier

Klinkt als muziek in de oren, nietwaar?

Yes girls, het is waar. Van verliefd zijn kun je alleen maar beter worden. ‘Psychology Today’ heeft dit eens grondig onderzocht en daar kwamen een paar fijne uitkomsten uit..

Het is makkelijker om veranderingen te maken in je levensstijl
Een grote verandering doorstaan is nooit makkelijk: of je nu drastisch je dieet verandert of gaat verhuizen. Maar als je een relatie hebt, heeft je partner veel invloed op je zelfverzekerdheid en de keuzes die je maakt die kunnen leiden tot een betere levensstijl. Onderzoek van Psychology Today wijst uit dat koppels die verliefd zijn elkaar ertoe zetten om gezondere keuzes te maken. Of dit nou gaat om het stoppen met roken of het starten van gezonder eten.

Het vermindert stress en zorgt voor een goed humeur
Seks kan heel goed helpen tegen stress, maar dat is niet de enige vorm van fysiek contact die goed kan zijn voor je mentale gezondheid. Knuffelen en elkaar gewoon aanraken kunnen je al in een beter humeur brengen en je helpen te relaxen. Een onderzoek van de Universiteit van North Carolina wees uit dat wanneer koppels knuffelden, ze hogere bloedlevels van Oxytocin hadden. Dat is het hormoon dat zorgt voor een goed humeur en verminderde stress.

Het is goed voor je hart
Liefde laat niet alleen je hart sneller kloppen, het beschermd het ook. In een onderzoek kwam men erachter dat een goed huwelijk een grote rol speelt in hoe vaak hartkwalen opspelen. Er werd ook aangetoond dat de mannen die zich geliefd voelden door hun vrouw, er 50% minder last van hadden. En dan maakte het niet uit of ze een hoog cholesterol, diabetes of een te hoge bloeddruk hadden. Heb dus lief everyone!

Verhoogt je atletische prestaties
Langer blijven op de sportschool? Je persoonlijke hardloop record van 8 naar 10 kilometer krijgen? Je boyfriend kan ervoor zorgen dat jij meer energie krijgt en het beter gaat doen op sportgebied. Dit geldt vooral voor relaties die in zijn voor the long run. En dat is ook best wel logisch, want mensen in een lange relatie zijn toegewijd aan elkaar en eerder dus ook aan een sportieve levensstijl.

Het houdt je op figuur
Vergeet je sapkuur: verliefd zijn kan je helpen om dat extra gewicht eraf te houden. Als we verliefd zijn produceren onze lichamen veel adrenaline, en adrenaline zorgt ervoor dat je niet zoveel eetlust hebt. Dit betekent dus geen late night snacks en junk food meer. Met al deze feitjes bij elkaar krijg jij dus een super healthy lifestyle.

READ NEXT:
Waarom collega’s stiekem je beste vriendinnen zijn
10 tekenen dat je je soulmate hebt gevonden
Waarom pizza beter is dan een vriendje

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites