Het recept voor gezonde Snickers!

Our prayers have been answered...

Ja echt, voor bijna elke guilty pleasure is er wel een gezond alternatief tegenwoordig. Zo vonden wij ook een heerlijk recept voor gezonde Snickers, maar bijvoorbeeld ook voor Lions. En dit smaakt niet alleen heerlijk… Het ziet er ook nog eens geweldig uit!

Wat heb je nodig?

In ieder geval een krachtige keukenmachine, een klein bakblik of rechthoekige schaal (bijvoorbeeld 17×12 cm) en plastic folie. Daarnaast heb je natuurlijk de ingrediënten nodig voor de drie verschillende lagen.

Chocolade bodem

– 100 gram gesmolten kokosolie
– 10 gram rauwe cacaopoeder
– 30 gram ahornsiroop (dit is een zoete stroop)
– Snuf zout

Nougat laag

– 80 gram gesmolten kokosolie
– 30 milliliter sojamelk
– 60 gram ahornsiroop
– 80 gram amandelmeel
– Snuf zout

Pinda caramel topping

– 8 medjool dadels (deze zijn extra groot) zonder pit
– 2 theelepel pindakaas zonder suiker
– 1 theelepel vanille extract
– 15 milliliter  water
– 40 gram pinda’s in halve stukjes

Hoe maak je gezonde Snickers?

Je begint met het maken van de crispy chocolade bodem. Hiervoor doe je alle ingrediënten in de keukenmachine en wacht je tot er een glad mengsel ontstaat. Deze giet je in de vorm die je bedekt hebt met plastic folie. Dit zet je tien minuutjes in de vriezer.

Daarna begin je aan de laag nougat. De ingrediënten voor deze laag doe je weer in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Giet dit over de chocolade laag en zet het een uur in de vriezer.

Dan is het tijd om de heerlijke caramel topping te maken. Ook hierbij heb je weer de keukenmachine nodig. Je stopt alle ingrediënten, behalve de halve pinda’s, erin en laat de machine draaien tot er een plakkerig geheel ontstaat. Dit verdeel je over de nougat laag en daar druk je de halve pinda’s in. Laat het weer een uurtje in de vriezer opstijven, snij ze in blokjes of repen en je gezonde Snickers zijn klaar om gegeten te worden!

P.S. Zin gekregen in nog meer gezonde snacks? Hier vind je de recepten voor healthy pizza en een guilt-free Happy Meal!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites