Honger na het eten? Dit is de reden!

Hier krijg je namelijk alleen maar MEER honger van.

We eten omdat het ons een verzadigd gevoel geeft… En omdat het gewoon heel erg lekker is natuurlijk! Het ene gerecht gaat je hongergevoel meer tegen dan het andere gerecht en daarmee vertellen we je niets nieuws. Maar wist je dat je van sommige dingen die je eet, alleen maar meer honger krijgt? Wanneer je een beetje trek hebt, laat dan vooral deze etenswaren liggen…

Wit brood

Wit brood, het is erg lekker en dat begrijpen we ook, maar beter eet je er niet te veel van. In wit brood zitten namelijk koolhydraten die makkelijk af te breken zijn, en daardoor krijg je sneller last van een hongergevoel. Kies daarom voor volkoren brood. De koolhydraten die hierin zitten zijn veel complexer en dus moeilijker af te breken, waardoor je energie gelijkmatiger vrij komt. Zeg maar doei tegen je hungry tummy!

Fruitsap

Het bevat alle suikers van je favoriete fruit, maar niets van de vezels uit de schil of pulp. Hierdoor gaat je bloedsuikerspiegel omhoog en daalt deze vervolgens net zo snel. Dit zorgt voor je hongergevoel. Het beste is om een smoothie te maken waarbij je het hele stuk fruit gebruikt (en eventueel nog wat eiwitpoeder toevoegt). Dit zorgt namelijk wel voor een gestilde honger.

Alcohol

Helaas ladies, bij je avondeten vanavond maar geen wijntje. Alcohol maakt je niet alleen hongerig, maar zorgt er ook voor dat je ongezonder gaat eten. Wanneer je drie glazen alcohol achterover hebt geslagen, neemt de leptine (het hormoon dat honger bestrijdt) met 30 procent af. Daarnaast vermindert alchohol het glycogeenniveau, waardoor je meer zin krijgt in koolhydraten. We’re sorry!

Sushi

Vis + kleine porties = gezond en je raakt sneller vol. Uh uh, in tegendeel zelfs. We weten dat je dit waarschijnlijk niet leuk gaat vinden maar een kleine rol sushi staat vaak gelijk aan drie sneetjes wit brood. Dat komt omdat je voornamelijk rijst eet. Maar meer hoeven we je niet te vertellen want je hebt net de effecten van wit brood gelezen, toch? Gelukkig is het nog wel gezond (en lekker).

Fastfood

Bijna elk ingrediënt van je overheerlijke McDonalds menu wakkert je eetlust aan. De verzadigde vetten in fastfood veroorzaken een soort ontsteking in je darmen waardoor je lichaam stopt met het produceren van hongerstillende stoffen als dopamine en serotomine. Ook gebruiken ze vaak veel zout in fastfoodketens, wat niet bepaald goed is. Je lichaam droogt hierdoor uit, en de symptomen die hierbij vrij komen lijken op honger. Daardoor blijf je vaak door eten.

Pizza

Oooooh, pizza! Nee, doe dat nu maar niet meer… De witte bloem, oliën, bewerkte kaas en conserveermiddelen in je favoriete pizza zorgen ervoor dat je ‘hongergebieden’ in je hersenen negatief wordt beïnvloedt. Het gevolg is dat na een uur alweer je hongergevoel opspeelt. Wil je toch pizza eten en van je hongergevoel af zijn? Maak dan zelf een pizza met hele granen, veel groenten en een klein beetje kaas. Het is minstens net zo lekker, en ook nog eens erg leuk om te maken!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites