Waarom je ALTIJD honger hebt na het stappen

We have the answers

Nadat jij en je vriendinnen de laatste club/kroeg verlaten op een avond uit, is er nog maar één ding wat je wil doen voordat jullie naar huis gaan: naar jullie favoriete snackbar gaan om je mega honger te stillen. Eenmaal thuis wil je het liefst ook alle keukenkastjes opentrekken en koeken, chips en popcorn snaaien.

Er gingen dan ook wel de nodige wijntjes en andere drankjes doorheen, en je hebt vast wel eens gehoord dat alcohol de boosdoener is van je onstopbare cravings. Waardoor dit precies komt? Wij vertellen het je graag.

Did anyone say chocolate?

Tijdens een onderzoek, dat gepubliceerd is in Health Psychology, werden zestig vrouwen onderzocht nadat ze willekeurige drankjes dronken. Glazen wodka gemengd met frisdrank werden uitgedeeld, maar ook glazen frisdrank waar wodka op gesprayd was, werden uitgedeeld. De vrouwen die glazen kregen zonder alcohol, dachten ook dat ze alcohol dronken door de wodka geur. Hierna werden er chocoladekoekjes uitgedeeld, waarvan de vrouwen net zo veel mochten eten als ze wilden. Eeuwig zonde dat wij niet aan dit onderzoek mee deden.

The answers

Je raad het vast al. De vrouwen die alcohol dronken, aten meer koekjes dan de vrouwen die een glas frisdrank met wodka geur dronken. De conclusie van het onderzoek? De vrouwen met alcohol in hun bloed, aten meer chocoladekoekjes omdat ze zichzelf minder goed in de hand konden houden. Hiernaast stimuleert alcohol het deel van de hersenen dat dingen regelt zoals lichaamstemperatuur en ook honger. Wanneer dit deel dus getriggerd wordt, krijg je véél trek. Waarom we dan liever voor een patatje met mayonaise gaan in plaats van een gezonde salade, ligt aan het feit dat alcohol je bloedsuikerspiegel naar beneden haalt. Hierdoor heb je zin in koolhydraten en ook in vet eten, doordat alcohol ook de zuurproductie van je maag prikkelt.

Katervrije drank met alcohol?
> Het bestaat echt!

Wil je alcohol met weinig calorieën drinken?
Zo doe je dat

De kater komt niet later:
>Fris opstaan na het drinken

PHOTO CREDITS: TIDAL

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites