Deze ingrediënten zorgen dus voor een goede vriendschap

Vriendschap: een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar toch is het door bijvoorbeeld werk of studie best lastig om een vriendschap te onderhouden. En iedere vriendschap is ten slotte anders. Maar dit betekent dus niet dat een vriendschap minder waard is.

Ingrediënten

Hoe behouden we onze vriendschappen dan, ondanks onze overvolle agenda’s? Er zijn drie vereiste ingrediënten die een vriendschap in balans houden: positiviteit, consistentie en kwetsbaarheid. Het werkt zo: vrienden horen het beste in je naar boven te halen (positiviteit), je wil ze met regelmaat zien om zo herinneringen op te halen (consistentie) en tot slot hoor je je in de vriendschap kwetsbaar op te kunnen stellen (kwetsbaarheid.) Zijn deze elementen herkenbaar? Dan zitten jouw vriendschappen wel goed!

Voor de lol

Oké, we weten nu aan welke elementen de vriendschap moet voldoen. Daarnaast heb je dus ook verschillende soorten vrienden. Ten eerste heb je de ‘pretvrienden’. Het woord zegt het al: deze vrienden bel je wanneer je iets leuks gaat doen. Met deze vriend ga je bijvoorbeeld sneller een drankje doen in de stad, of naar die nieuwe film in de bioscoop. Jullie vinden waarschijnlijk dezelfde dingen leuk en dat zorgt voor een klik. Tegelijkertijd is deze vriendschap best oppervlakkig, want je belt iemand vaak voor iets specifieks. Maar dat is helemaal niet erg, want deze vriendschap heb je nodig in je leven. Net als leuke dingen doen!

Best friends

En dan ten tweede: de beste vrienden. Deze vriend(in) ken je al een langere tijd, vaak vanaf jonge leeftijd, of van school of studie. Iedere zeven jaar vervangen we ongeveer de helft (!) van onze vrienden. Maar ben je al langer dan zeven jaar bevriend met iemand? Dan is de kans groot dat jullie voor altijd vrienden blijven. Woohoo! Dit hoeft overigens niet te betekenen dat jullie elkaar iedere dag hoeven te zien of te spreken, want het zit toch wel goed.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites