5 tips voor het inrichten van een klein appartement

Zo weinig ruimte en zo veel leuke spullen.

We moeten allemaal klein beginnen. Vooral als je nog studeert en je een kleine studentenkamer huurt of als je net je eerste appartement/studio in Amsterdam scoort. Gelukkig scheelt dat wel weer een hoop schoonmaakwerk. Maar hoe kan je nou zo’n kleine ruimte het beste inrichten? Het zal een zoektocht worden naar een stijl die bij jou past. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet.

1. Houd rekening met een kleurpalet

Zodra je de sleutel hebt wil jij je appartement ‘eigen’ maken. En dat doe je heel gemakkelijk met accessoires. Hiervoor ren je al snel naar de IKEA om een paar dingen te scoren. Maar er bestaan nog veel meer leuke winkels. Dus duik lekker de stad in en zoek online naar die knappe pareltjes die jouw huis thuis maken. Houd het wel rustig met de kleuren van je accessoires. Je kan het beste één kleur kiezen en daarvan verschillende tinten gebruiken. Hoe je dit het beste kan doen lees je hier. Zo ontstaat er rust en overzicht terwijl je wel veel spullen hebt staan.

2. Maak gebruik van de hoogte

Gebruik die hoge muren in je huis. Het is toch zonde om die leeg te houden. Je kan er meerdere planken aan ophangen zodat het een mooie boekenkast wordt. Het is nog veel makkelijker om je spullen in op te bergen door bijvoorbeeld kleine kistjes aan de muur te hangen. Je kan ook een grote plank wat lager hangen zodat je die ook kan gebruiken als bureau. Scheelt weer een bureau aanschaffen! Want zeg nou zelf: hoe vaak zit jij nou thuis echt achter je bureau? Dat dachten we al. Nooit.

3. Room divider

Dan heb je eindelijk die mooie ruime studio gevonden in de stad. Maar je wilt toch graag je slaapkamer scheiden van je woonkamer. Dit kan door er een mooie grote kast tussen te zetten. Het makkelijkst is natuurlijk wel een kast die je vanaf beide kanten kan gebruiken net zoals in het voorbeeld wat we hieronder hebben gezet. Een andere optie is om er een gordijn tussen te hangen. Zo creëer je toch twee ruimtes en wordt het wat huiselijker.

4. Keep it classy

Gebruik niet alleen trends om je huis in te richten, maar investeer in tijdloze meubels. Deze kunnen namelijk jaren mee. Denk wel goed na welke stijl je wil. Teveel door elkaar zorgt ervoor dat het veel te onrustig in je huis wordt. Hierdoor kan de ruimte veel kleiner lijken. Hang je muur niet vol met verschillende kleine lijstjes. We weten het we zien dit veel op Pinterest en dit ziet er heel leuk uit, maar dit kan echt te rommelig worden. Vooral in kleinere ruimtes. Hang daarom één grote lijst op met een mooie foto. Dit is dan echt de eyecatcher van de kamer.

5. Ga niet op zoek, maar kom het tegen

Als je meubels wil kopen ga dan niet opzoek maar kom het tegen. Plan een dag om lekker te slenteren over de meubel boulevard zodat je ideeën op kan doen. Het is natuurlijk nog leuker om je meubels zelf te maken. Hiervoor kan je langs de ij-hallen gaan. Hier kan je de mooiste vintage meubels vinden die met een likje kalkverf er weer als nieuw uitzien. Zo heb jij je eigen customized meubels die verder niemand zal hebben. Kijk bijvoorbeeld naar deze koffer die omgetoverd is tot salon tafel.

 

Hier betalen ze je om te wonen!
Deze plekken in de wereld betalen je om er te wonen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites