Waarom je die silicagel-zakjes niet weg moet gooien

Waarom weten we dit nu pas?!

We kennen ze allemaal wel, die silicagel-zakjes die vaak in een nieuwe tas of paar schoenen zitten. We vonden ze tot nu toe altijd ‘zinloos’ dus gooiden we ze maar weg. Maar wat nu als we je vertellen dat ze wel degelijk een purpose hebben? Lees hier wat je er allemaal mee kunt doen.

Voorkom een stinkende tas

Leg een paar silicagel-zakjes in je (sport)tas. Zo voorkom je vieze geurtjes en houd je ‘m fris.

Beslagen ruiten zijn verleden tijd

Leg een aantal zakjes op het dashboard van je auto en je zult geen last meer hebben van beslagen autoruiten! Hoe handig?

Je linnenkast ‘droog’ houden

Leg meerdere zakjes tussen je linnen goed. Zo blijft dit droog en is het minder gevoelig voor vocht.

Voorkomen dat je gereedschap gaat roesten

Tip voor je vader, je buurman of je vriend. Geef dit even door, kan handig zijn als ze een inbouwkast voor je gaan bouwen. Stop hiervoor een paar zakjes in de gereedschapkist.

Verwijder de muffe geur van oude boeken

Stop je oude boeken in een plastic tas en doe daar een paar silicagel-zakjes in. Je zult merken dat de muffe geur snel verdwijnt. Easy peasy!

Voorkom condens op je cameralens

Als je cameralens vochtig is geworden kun je hem in een plastic zak doen met de zakjes. De zakjes nemen het vocht op en zorgen ervoor dat er geen condens op jouw lens ontstaat.

Droog je bloemen en planten ermee

Je kunt met zakjes silicagel je bloemen en planten laten drogen. Dit is perfect voor de thuiskwekers onder ons. Leg de bloemen- of blaadjes van een plant in een bak en leg daar een zakje silicagel bij. Dry before you know it!

Red je vochtige telefoon van de dood

Heb je je telefoon in de wc laten vallen? Geen zorgen. Leg je telefoon een nacht in een doos met een uitgestrooid silicagel zakje en het vocht wordt zo opgenomen. Grote kans dat je telefoon het overleefd! Yes, ik móet gewoon bereikbaar zijn.

Houd kruiden en specerijen droog

Plak silicagel-zakjes aan de onderkant van de deksel van bijvoorbeeld een potje kruiden. Zo blijft het voor altijd goed.

READ NEXT:
Wow, dit is echt een multifunctioneel product!
Waar spinazie wel niet goed voor is
Dit natuurlijke product is overal goed voor!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites