Iedere vraag die je hebt over je jeans: beantwoord

Zo gaat je favoriete jeans nog héél lang mee.

Jeans dragen we bijna elke dag. Je kan dus wel stellen dat we niet echt meer zonder kunnen. Jij zal ook heel wat denim items in je kast hebben liggen, toch? De afgelopen jaren hebben we al heel veel geschreven over denim. Want er gaat niets boven een perfecte jeans! Tijd dat we alles even bij elkaar zetten, zo kan jij je jeans mooi houden.

Hoe kan ik mijn jeans het beste bewaren?

Je jeans kan je het beste opvouwen of aan een hanger in je kast hangen.

Waarom moet je een jeans eigenlijk niet wassen?

Je jeans wassen is niet alleen slecht voor de kwaliteit van je jeans (slijtage, kleurverlies) maar ook nog eens voor het milieu. Chip Bergh, CEO van Levi’s, komt met een briljant alternatief. Het schijnt dat ze bij Levi’s al jarenlang hun denim niet wassen maar gewoon een nachtje in de vriezer stoppen. Vies? Welnee: je vriezer doodt namelijk minstens net zo veel bacteriën als je wasmachine.

Hoe was ik mijn donkere jeans?

Je black jeans wordt voornamelijk vaal door het wassen, was hem daarom niet vaker dan nodig is. Je hoeft je broek echt niet elke keer te wassen nadat je hem hebt gedragen. Was je broek altijd koud en binnenstebuiten, gebruik hiervoor mild wasmiddel, speciaal voor zwarte was, zodat de zwarte kleur minder snel wordt aangetast. Was je broek ook altijd met alleen andere donkere kledingstukken en was op maximaal 40 graden, liever zelfs op 30.

Hoe was ik mijn ripped jeans?

Het liefst wassen we een jeans niet. Vooral bij een ripped jeans is het spannend, deze kan in de was namelijk verder scheuren. Doe je broek daarom in een wasnetje in de was. Of gebruik een canvas-tas. Was je broek in de tas.

Hoe voorkom ik dat de gaten in mijn ripped jeans groter worden?

Vooral in de was kan het weleens misgaan. De gaten in je ripped jeans zijn nu nog groter. Zorg er daarom altijd voor dat je de jeans wast in een tas. Let er ook altijd op dat je de jeans voorzichtig aantrekt. Hoe vaak is het jou al overkomen, dat je met je voet door het gat komt? Precies. Rustig aantrekken. Zo voorkom je dat je ripped jeans nog verder scheurt.

Mag een jeans in de droger?

Stop je jeans nooit in de droger. Hij krimpt en slijt er enorm van. Hang ‘m te drogen aan de pijpen: zo ‘lopen’ kleurstoffen die losgekomen zijn weer mooi terug op hun plek.

Hoe voorkom ik dat mijn jeans afgeeft?

Het is alweer november en dat betekent dat onze voorkeur toch stiekem wel een beetje uitgaat naar de donkere jeans. Want wat staat ‘ie toch knap bij al je fijne knits en sweaters! Maar er is vaak een probleem met de donkere jeans: hij geeft af.

Dat probleem is er eentje die we allemaal wel kennen en wellicht heb jij ook wel eens worst case scenario gehad: met je nieuwe donkere jeans op de nieuwe witte bank van je schoonmoeder gaan zitten… Hoe je die situaties voorkomt. Nou met een heel simpel middel dat je waarschijnlijk allang in huis hebt: azijn is dé oplossing! Hoe het werkt? Voordat je je nieuwe jeans draagt, was je ‘m met azijn. Heel easy: je doet iets azijn in een wasbolletje en die doe je samen met je jeans in de wasmachine. En nee, azijn is absoluut niet slecht voor je wasmachine! Mocht je dit toch geen fijn idee vinden, hang dan je broek een nacht lang in een emmer met koud water en azijn. Het is wel handig om de volgende dag je broek ‘normaal’ te wassen of ‘m even te laten luchten in de droger. Zo verdwijnt ook meteen de azijngeur van je jeans!

Hoe zorg ik ervoor dat mijn zwart jeans, zwart blijft?

Dat wij van zwart en all black houden is geen geheim! Zwart is een kleur die (bijna) altijd gedragen kan worden. We hijsen ons dan ook regelmatig in een mooie zwarte skinny jeans, die combineert overal goed mee. Het enige nadeel van die zwarte jeans is dat hij op den duur vaal kan worden. En hoe vervelend is het als dit met jouw favoriete zwarte broek gebeurd? Voor dit fashion probleem hebben we een aantal tips verzameld waarmee je broek echt diepzwart blijft.

Hoe maak ik zelf een raw hem?

Hier op de redactie heeft iedereen wel een favoriete jeans in de kast hangen. Een mooie jeans is zo makkelijk te combineren maar toch zo stylish. We kennen ze in alle soorten en maten. Maar misschien heb je ook wel een model waar je niet zo veel meer mee kunt. Weg doen is natuurlijk zonde, je kan hem ook gewoon opspicen. Hoe doe je dat nou? Haal de zoom los van je jeans, strijk je broek en haal met een pincet de horizontale draadjes los. Lees er hier meer over.

Hoe kan ik mijn broek korter maken?

Heb je net een nieuwe pantalon of jeans gekocht maar is hij iets te lang? Tsja, we komen allemaal in verschillende vormen en maten en onze benen zijn niet allemaal even lang natuurlijk. Maar niet getreurd, op deze super easy manier kun je snel je broek innemen zodat hij perfect past. Ben je niet zo handig met een naaimachine? Zelfs dat is geen probleem. Op deze manier kun je namelijk je broek innemen zonder naaimachine.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites