Kerst ontvluchten? Dit zijn de 6 beste plekken

Weg van de fam, op naar de zon

Begin jij het nu al benauwd te krijgen bij het woord ‘kerst’? Dan is het voor jou dit jaar tijd om de kerst thuis eens even lekker te ontvluchten. Waarom zou je kerst thuis vieren als je er geen zin in hebt? In het leven moet je toch alleen dingen doen waar jij blij van wordt.

Geen kerst met je schoonouders, geen kerst met die ene vieze oom en ook geen kerst waarin je die nieuwe gerechten van je moeder MOET proeven. Hoe heerlijk klinkt dat? “Klinkt heel relaxed, waar moet ik dan heen?” Precies dat hebben wij voor jou uitgezocht!

De 6 beste plekken om de kerst thuis mee te ontvluchten:

1. Honolulu, Hawaii

Wil je je kerst écht een keer anders aanpakken, boek dan nu een ticket naar Honolulu in Hawaii. De meest zonnige staat van de VS en hier vieren ze kerst heel anders dan wij gewend zijn. Ze hebben er een lekkere Hawaiiaanse twist aan gegeven.

De kerstman is daar absoluut niet gekleed met baard en heeft ook geen rood pak aan (niet zo gek aangezien het in Hawaii het hele jaar rond de 24 en 31 graden Celsius.). De kerstman in Hawaii komt opdagen in een rode wikkelrok, teenslippers en, niet te missen, een aloha-shirt.

Het leukste van alles is nog zijn intrede. Hij komt niet zoals de kerstman op een slee met rendieren. Deze Hawaiiaanse kerstman komt aan in een kano voorgetrokken door: DOLFIJNEN! Hoe geweldig is dat.

https://www.instagram.com/p/B3JQTydJJeu/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Canarische eilanden, Spanje

Wil je lekker binnen Europa blijven maar toch de kou ontvluchten tijdens kerst? Dan zijn de Canarische eilanden de perfecte optie. Het is er warm en ze vieren kerst hier op vrijwel dezelfde manier als in Nederland. Echter eten de mensen in Spanje, vooral op kerstavond, in huiselijke kring samen. Dus houd er wel rekening mee dat restaurants dan vrijwel allemaal gesloten zijn. Maar juist gezellig, samen met je geliefde of beste vriendinnen een kerstetentje organiseren in je appartementje.

3. Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is door de jaren heen steeds populairder geworden. De seizoenen zijn daar omgedraaid waardoor, als het in Nederland stervenskoud is, je iedereen thuis jaloers maakt met je strand op Instagram. Kaapstad heeft prachtige stranden waar je de kerst al snel door vergeet maar Kaapstad vergeet de kerst zeker niet.

De warenhuizen daar schreeuwen al maanden voordat het kerst is; ‘Let it snow’ en alle straten zijn rijkelijk versierd met lichtjes. Ondanks de kerstsfeer blijft het natuurlijk gewoon warm in Kaapstad. Bedrijven daar gaan een week tot soms wel twee weken dicht. Want: Kaapstad viert de zomer. Gek misschien tijdens kerst, maar wel een unieke ervaring die je echt een keer meegemaakt wil hebben.

4. Curaçao, Nederlandse Antillen

Als je sneeuw wil vervangen door sneeuwwitte stranden, dan zit je goed op Curaçao. Het eiland waar vele Nederlanders in de kerstvakantie vertoeven. Curaçao is echt een winterzon paradijs. Heerlijk om je kerstfeest in de warmte te vieren. Je hoeft niks, alles gaat ’trankilo’ en je vlucht echt weg van alle hectiek rondom kerst.

5. Bangkok, Thailand

Ben je bereid wat verder te reizen en een totaal andere cultuur op te zoeken, vier dan de kerst dit jaar in Bangkok. Kerst behoort officieel niet tot de Thaise cultuur en toch hangen warenhuizen vol met kerstdecoratie.

Aangezien je kerst in het buitenland viert, hoef je geen cadeautjes te kopen voor je familie. Dat betekent: meer geld voor jezelf! Yes! Dit kun je in Thailand perfect uitgeven. Want de warenhuizen zijn huge en de prijzen zijn vaak laag.

https://www.instagram.com/p/B3JaaZ-HxxK/

6. Melbourne, Australië

Ben jij een liefhebber van kamperen? Ga dan naar Melbourne, Australië. Hier heb je de combinatie van strand, stad en camping. En uiteraard kun je ook gewoon in een hotel gaan slapen of een appartementje huren, maar kerst op een camping is wel écht een keer iets anders. Als je van avontuur houdt, is dat zeker een aanrader.

https://www.instagram.com/p/B3DffUJIWS3/

Lees ook eens deze artikelen:

Zoveel dagen moet je op vakantie om echt tot rust te komen

Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa

Zo voorkom je ziek zijn op vakantie

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites