Kingsday hangover: zo overleef je the day after

Zelfs als je de deur uit moet vandaag.

The day after… De meesten zijn zo slim geweest en hebben ervoor gezorgd dat ze vandaag he-le-maal NIETS hoeven te doen. Best verstandig, want over het algemeen voelen we ons niet bepaald fit als we vroeg op moeten staan na een dagje feesten, right?

Mocht je vandaag de deur uit moeten, dan hebben wij speciaal voor jou de ultieme day after survival guide. Zo overleef je de Kingsday hangover…

1. Tanden poetsen

Zodra je uit bed komt drink dan eerst een groot glas water (of twee). Gooi daarna even lekker een koude plens water in je gezicht en poets gelijk je tanden. Door de (meestal niet zo frisse) muffe smaak uit je mond te halen voel je je al snel beter. Echt waar, tanden poetsen kan zo lekker zijn als je brak bent.

2. Ontbijt een ei

Hoe misselijk je ook bent, of hoe erg je hoofdpijn ook is… Ontbijten met een eitje doet wonderen. De cysteïne in het ei zorgt ervoor dat je vochtbasis weer wordt opgebouwd. Kook of bak dus een lekker eitje voor jezelf. Het liefst met een beetje zout erop, want dit houdt vocht vast! Drink daarnaast nog een glas water of een sportdrankje (dit helpt je namelijk ook om de vochtbalans goed op pijl te houden). Zorg dus dat je ook meteen eieren koopt als je je bier gaat inslaan en kook desnoods alvast een ei. Ideaal als je ’s ochtends echt niets meer kan.

3. In bad of onder de douche

Als je zo’n geluksvogel bent, neem dan een uitgebreid bad. Of stap onder de douche en zorg ervoor dat je alle drankresten, rooklucht en andere viezigheden van je huid en haar wast (en voorkom daarbij déze fouten).

4. Verzorging

Zo’n avond/nacht flink doortanken kan behoorlijke invloed hebben op je huid. Zorg dus dat je deze goed verzorgt met een fijne crème. Een dag zonder make-up kan vandaag natuurlijk ontzettend fijn zijn. Moet je echt de deur uit en fris voor de dag komen, kies dan voor een foundation voor wat kleur en een highlighter of blush voor die extra glow.

5. Frisse lucht

Zodra je de kans hebt, zorg er dan voor dat je met de fiets of lopend (een stuk) naar school of werk gaat. Frisse lucht is echt een must als je een hangover hebt. Ook slim om voor het slapen een raam open te zetten, dit scheelt aanzienlijk in je kater de volgende dag.

6. Fruit

Eet fruit, komkommers en/of tomaten. Deze producten bevatten veel vocht. En dat is wat je nodig hebt op een dag als vandaag! Drink daarbij ook nog een glas water. (Water it is, baby).

7. Geen koffie

Vermijd de rest van de dag energiedrankjes en koffie. Deze onttrekken vocht uit je lichaam en dat is juist wat je niet wil! Blijf ook uit de buurt van vet voedsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de alcohol minder goed kan afbreken.

8. Slapen

Je lichaam heeft echt even tijd nodig om weer een beetje op te laden. Ga daarom lekker op tijd naar bed! Of doe even een schoonheidsslaapje, dan kan je vanavond weer los.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites