Je kledingkast opruimen zoals Marie Kondo

Geen zin om de hele serie te kijken? Dit zijn haar belangrijkste tips.

Je kent het wel. Je kast puilt uit van de kleding en je móet eigenlijk echt opruimen, maar waar moet je beginnen? Wij keken de serie van Marie Kondo op Netflix. Zij geeft je super handige tips, zodat jij van het opruimen een feestje kan maken. Nieuwsgierig geworden? Zo kan jij je kledingkast opruimen zoals Marie Kondo.

Ruim op per categorie

Normaal gesproken zou je bij de slaapkamer of woonkamer beginnen, maar dit is volgens Marie Kondo dus niet goed. Opruimen per categorie werkt beter. Begin bijvoorbeeld met het opruimen van alle kleding. Gooi alle kleding op een hoop en begin vanuit daar op te ruimen. Zo heb je een goed overzicht van wat je nou eigenlijk allemaal hebt. Ben je hiermee klaar? Ga dan verder met een andere categorie.

Organize je items op maat

Dit geldt niet alleen voor kleding, maar voor heel veel in huis. Het is lekker overzichtelijk als je de kleine items bij kleine items legt en grote items bij de grote items. Zo houd je het overzicht.

Leg/hang/zet alles op kleur

Wij krijgen hier altijd een geluksmomentje van. Hoe heerlijk is het als al je items op kleur liggen, hangen of staan? Los van dat het er rustig en overzichtelijk uitziet, zie je zo ook nog eens wát je nou precies allemaal hebt.

Ruim je spullen op, op basis van hoe vaak je ze gebruikt

Dit spreekt wel een beetje voor zich. Het is logisch dat je de items die je iedere dag gebruikt niet in het bovenste kastje stopt of op de bovenste plank legt. Items die je vaak gebruikt, leg je dus op een plek die makkelijk te bereiken is.

Geef elk item een thuis

Marie Kondo werkt met bakjes. Dit is bijvoorbeeld harstikke handig voor je accessoires, maar ze gebruikt ze ook om sokken of lingerie in op te bergen. Dit zorgt er voor dat je weet wat je allemaal hebt.

Gebruik doorzichtige boxen

Dit is vooral een handige tip als je bijvoorbeeld je garage of zolder op gaat ruimen. Je moet snel kunnen vinden wat je nodig hebt, zonder dat je er een rommeltje van maakt. Daarom zijn volgens Marie de doorzichtige boxen een goed idee. Zo kun je precies zien wat er allemaal in zit.

De Konmari vouwtechniek

Marie Kondo heeft zelfs een aparte vouwtechniek bedacht, maar hoe moet dit nou precies? Normaal gesproken vouw je de ene mouw naar achteren, vervolgens de andere mouw naar achteren en dan vouw je je shirt één keer dubbel. Dit doe je nu ook, maar dan vouw je je shirt twee keer dubbel.

Verticaal. Niet horizontaal.

Verticaal is het nieuwe horizontaal. Marie Kondo zweert erbij. Volgens haar kun je je shirts het beste rechtop in je lade zetten. Op deze manier kreukt je kleding minder snel, bespaar je ruimte en zie je in één oogopslag wat je in je lade hebt.

Nog meer tips nodig?
> Je kledingkast opruimen? Zo doe je dat!

Dit maakt opruimen een stuk makkelijker
Deze schoenen kan je beter verwijderen uit je kast

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites