Slaap je slecht? Voeg deze kleur toe aan je slaapkamer

Zo kom je beter in slaap.

We doen het dolgraag maar soms kan het toch heel lastig zijn, slapen. Bijna niets vervelender dan dat je uren in je bed naar het plafond ligt te staren. Als je dan op je telefoon kijkt en ziet dat je al een uur verder bent (of meer), ga je nóg meer zitten nadenken. Tellen hoeveel uren je nog kan slapen voordat je er weer uit moet.

Maar er is een heel simpel trucje om je nachtrust te bevorderen. En dit trucje heeft alles te maken met een kwast en een blik verf in een specifiek kleurtje.

Start painting

Uit onderzoek blijkt dat je de muren van je slaapkamer het beste een blauwe kleur kan geven. Mensen die slapen in een blauwe kamer slapen gemiddeld langer dan mensen die slapen met een andere kleur op de muren.

Waarom blauw?! De kleur blauw heeft een rustgevende werking. Van de kleur worden we kalm, onze hartslag vertraagd en de bloeddruk wordt lager. Deze combinatie zorgt ervoor dat mensen in een blauwe slaapkamer prettiger en langer slaper. Daarnaast zorgt blauw er ook voor dat je vrolijk opstaat.

Als je van plan was je kamer een paars te schilderen STOP meteen! Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mensen in een paarse slaapkamer kort en onrustig slapen. Nog een paar weetjes uit het onderzoek; stelletjes die slapen in een luxe ingerichte slaapkamer in karamel kleurige tinten zijn vaker gepassioneerd in de slaapkamer. Dan stellen in een rode kamer.

Tja, soms roept je bed je veel te hard
Wat te doen als je hebt geslapen met make-up op

Sweet dreams or a nightmare?
Dit is dé gezondste manier om te slapen

Staat jouw favoriete serie ertussen?
WHAT?! Je kan slapen in het huis van Pablo Escobar

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites