Kom jij altijd te laat? Dit is waarom!

Dit is de reden waarom jij altijd te laat bent..

Ben jij iemand die altijd te laat komt? Je doet zo je best om op tijd te komen, je zet je wekker een half uur eerder, legt je outfit alvast klaar, maar door al dat snoozen(!) ben je alsnog te laat! (Check dan even deze 5 anti-snooze tips). Dit kan natuurlijk best wat stress opleveren, maar.. vanaf nu heb je de ”perfecte” reden dat je te laat bent!

Er zijn namelijk psychologische redenen waarom mensen te laat komen en ze er dus eigenlijk (helemaal) niks aan kunnen doen. Een Schotse man is al eerder in het nieuws geweest omdat hij volgens artsen een medische aandoening heeft waardoor hij chronisch te laat komt. De man zou door een hersenaandoening totaal geen besef van tijd hebben waardoor hij z’n hele leven al te laat komt. Zelfs als hij 11 uur(!) van te voren zijn wekker zet komt hij alsnog een half uur te laat. (En zo wordt je een ochtendmens!).

Maar nu hebben ook Amerikaanse universiteiten onderzoek gedaan naar de laatkomers en het blijkt dat ze tijd, op een hele andere manier ervaren. Ze zijn slecht in het inschatten van hoe lang iets duurt (herkenbaar?). Voor mensen die altijd stipt op tijd komen voelt een minut als 58 seconden terwijl laatkomers dit ervaren als 77 seconden! Dat is dus een behoorlijk verschil.

 

Ben jij ook een laatkomer? Dan behoor je tot één van de volgende groepen:

 

1. De verstrooiden
We kennen allemaal wel een ”verstrooide” (right?). De verstrooiden zijn met twintig dingen tegelijk bezig en beseffen zich nét voordat ze weggaan, dat ze hun sleutels vergeten zijn, of dat de stijltang nog aanstaat (heb jij dit ook weleens?). En dat is dan nét de reden waardoor ze de bus missen en… te laat komen.

 

2. De producers
De producers plannen alles, maar op een onrealistische manier! Ze denken in een half uurtje te kunnen sporten (bekijk hier de oefeningen die Manon iedere week doet met de 100days HKMX challenge), douchen, koken en schoonmaken.. en tja dan kom je inderdaad te laat op een afspraak.

 

3. De deadliners
Deze groep laatkomers kan niks zonder deadlines. Als ze geen deadline voor zichzelf stellen komt er ook helemaal niks van. Ze denken altijd dat ze nog wel genoeg tijd hebben en hebben dus geen motivatie om op tijd weg te gaan (want je hebt toch nog alle tijd!). En dan ineens begint de stress toe te slaan (en vinden ze zichzelf heel irritant!).

 

Wat denk jij? Heeft te laat komen echt te maken met psychologische redenen of is het gewoon een hele vervelende gewoonte?

Source: Mija 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites