Makkelijke recepten voor the day after

Omdat er áltijd nog dingen van het gourmetten overblijven...

Het is vandaag derde kerstdag (althans, dat vinden wij). Dat betekent dat we nog allemaal leftovers van de afgelopen dagen hebben liggen. Het is natuurlijk zonde om dit allemaal weg te gooien, daarom doen wij even creatief en maken er hele nieuwe gerechten van. Inspiratie nodig? Dit ga jij eten the day after!

day after

Broodpudding 
Een stokbrood mag eigenlijk niet missen met de feestdagen. Het ding is alleen dat je voor de zekerheid een stuk of zes inslaat met in gedachte ‘beter teveel dan te weinig’. Zal je zien dat je de volgende dag weer opgezadeld zit met twee stokbroden. No worries! Maak hier gewoon een lekkere broodpudding van en voeg wat blauwe bessen toe. Heerlijk als toetje!

Stoofpeertjes salade 
Heb jij ook zo’n oma die altijd borden vol stoofpeertjes maakt? Heel lekker natuurlijk, maar ze maakt er altijd veel te veel. Gelukkig blijven ze wel even goed, dus kan je ze de volgende dag goed gebruiken. Wat dacht je van een heerlijke stoofperen salade. Gooi er wat sla, noten en geitenkaas bij en je hebt een fantastische after christmas salade.

day after

Romige champignonsaus
Elk jaar zijn er weer onwijs veel Nederlanders die lekker gaan gourmetten met kerst. Naast dat het huis vaak gaat stinken, blijf je vaak ook nog eens zitten met allemaal champignons en stukjes vlees. Tip: maak een romige pastasalade van de champignons en kip. Zo hoef je ook niet naar de supermarkt.

Pizza
Naast het vlees en de champignons, zal je ook wel wat uitjes, tomaatjes en rucola overhouden tijdens de gourmetavond. Waarom gebruik je dit niet gewoon voor een pizza! Heerlijk!

day after

Pannenkoeken
Had je net een lekkere fruitsalade gemaakt voor het kerstdiner, gaat iedereen weer voor de chocolade desserts. Heb jij weer… Niet getreurd! Ga lekker pannenkoeken maken en garneer ze met aardbeien en andere vruchten.

READ NEXT:
Waarom diëten tijdens de feestdagen 0,0 zin heeft
Herkenbare situaties tijdens het kerstdiner
Ongezonde dingen die eigenlijk best gezond zijn

Source: The girl who ate everything // First home love life // In simones kitchen // Sprinkles and sprouts // Kwestiasmaku // Baker by nature //

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites