Dit was het mooiste moment van 2017

#openyourheart


Een aantal weken geleden vroeg Rituals me deel te nemen aan hun #openyourheart campagne. Een campagne die in het teken staat van (jawel) je hart openen, liefde laten stromen en zo de wereld een heel klein beetje mooier proberen te maken. Een prachtige gedachte die ook nog eens volledig aansluit bij de feestdagen en ik zei dan ook gretig ja. Om vervolgens volledig vast te lopen.

Ik had moeite met de vragen die bij de campagne hoorde. ‘Voor wie ben je dankbaar?’ Nou, eigenlijk voor alle mensen met wie ik me omring. Ik zou niet iemand uit kunnen sluiten. De een benoemen, zou automatisch de ander tekort doen. ‘Wanneer ging je hart echt open en waarom?’ Ik kom uit een gezin waar ik opgevoed ben met ‘als-iemand-lief-is-mag-ie-mee-eten-en-blijven-slapen-en-nooit-meer-weggaan’.

Heb vurig lief, en stel mijn hart op zo’n manier open dat ik altijd in de volle wetenschap ben dat er dan misschien wat makkelijker op getrapt kan worden maar heb het desondanks nooit iets dichter gedaan. Ik huil bij een spot voor Unicef en net zo hard bij een voetbalwedstrijd. Hoe omschrijf je iets, als het openen van je hart, als dat een soort tweede natuur is?

Tijdens de concerten van mijn lief in de Ziggodome, begin december, viel het kwartje. Guus vierde daar, met een kleine 18.000 mensen Sinterkersternieuw en sloot, net als in 2016, het jaar af met een jaaroverzicht in de vorm van het liedje ‘Tabee’.

Anders dan vorig jaar hoorde het publiek het nummer voor het eerst in de Ziggodome, begeleid door bijbehorende beelden op groot scherm. De collectieve reacties waren overweldigend en hadden alles te maken het openen van harten. Ik heb nog nooit zo’n harde, bijna bangmakende ‘boeeeeee’ gehoord toen Feyenoord subtiel geëerd werd (in Amsterdam, met veel Brabanders) en nog nooit zo’n hard gejuich toen de Oranje Leeuwinnen bezongen werden. Kippenvel. Ook bij het stilstaan bij Van der Laan. Oorverdovend. En net toen ik dacht dat deze collectieve emo-rollercoaster een beetje tot zijn einde kwam, waren daar de zinnen voor Tijn. ‘Onze’ Tijn, onze held die knokkend voor zijn eigen kleine grote leven heel Nederland aan het lakken kreeg.

Je was een prachtig jaar, de nagellak van Tijn

Hoe door een kleine jongen, het hart weer groot kan zijn.

Tabee, mijn vriend.

Het hartverwarmende applaus wat volgde was een applaus wat ik tot op mijn botten voelde. Nee, tot recht in mijn hart. En op dat moment voelde het oprecht alsof de hele Ziggodome 1 groot, open hart was. Konden we dat gevoel maar in een doosje doen. En het openmaken, wanneer nodig. Zonder dat daar ooit nog een Tijn voor nodig is.

Meedoen aan de #OpenYourHeart actie van Rituals?

Rituals heeft onlangs een nieuwe lijn met producten gelanceerd die je helpen om een stapje terug te nemen. Namelijk de The Ritual Of Anahata Foaming Shower Gel, The Ritual Of Anahata Body Cream en The Ritual Of Anahata Large Candle. Deze nieuwe lijn bevat ingrediënten die perfect zijn als je even een moment voor jezelf wil nemen. Naast superfijne producten kan je via Rituals nu een persoonlijk berichtje achterlaten voor iemand die veel voor jou heeft betekend dit jaar. Ga naar ritualsopenyourheart.com en stel je hart open. Kijk vooral ook op de website van Rituals en lees meer over hoe je je hart open stelt.


Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites