Door op hakken te lopen verbrand je meer calorieën

Zo loop je die extra kerstkilo's er gelijk af.

Kijk, natuurlijk gaan wij weleens naar de sportschool. Maar het liefst verliezen we die calorieën zonder dat we er erg in hebben. En er zijn een paar schoenen, waardoor je dus ongemerkt wat extra calorieën verbrandt.. Kijk daar houden we van!

Hakken

Je denkt misschien gelijk dat dit een fabeltje is, maar het is toch echt zo. Wanneer je op hakken loopt verandert je houding. Ongeacht de hoogte van de hak. Je loopt rechter, ziet er langer uit en spant eigenlijk alle spieren aan die je normaal gesproken met lopen niet aanspant.

Burn baby, burn

Het lopen op hakken zorgt dus voor meer verbranding van calorieën, omdat je spieren aanspant die je bij normale schoenen nauwelijks aanspant. Wanneer je een uur op hakken loopt in een normaal tempo verbrand je gemiddeld 200 calorieën. Dat is dan toch weer mooi meegenomen!

Loopband

Een uur op hakken lopen klinkt natuurlijk beter dan jezelf een half uur martelen op de loopband. Al zal uiteindelijk dat hardlopen op een loopband wel effectiever zijn dan alleen dat wandelingetje op hakken. Je moet het dan ook zien als een extraatje, dat lopen op hakken. Kun jij in ieder geval wat meer eten tijdens de feestdagen, als je dan daarvoor of daarna wel even een paar extra rondjes op je hakken loopt!

READ NEXT
WOW: 10 minuten sporten is genoeg voor vetverlies
De slechtste sport om mee in shape te komen
Rare manieren om 200 calorieën te verbranden

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites