Met deze kleine aanpassingen lijkt je huis groter!

Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Woon jij ook niet in zo’n mega huge appartement? En moet je die vaak ook nog delen met je huisgenootje of vriend? Dan herken je dit wel. Overal staat wel iets (omdat je niet veel ruimte hebt natuurlijk) en daardoor lijkt je appartementje nog kleiner dan hij werkelijk is. Maar hoe kun je dan toch meer ruimte creëren in je kleinere appartementje? Hieronder lees je tips over hoe jij jouw appartement groter kan laten lijken!

Licht

Als je in een kleinere ruimte voor veel licht zorgt, zal hij groter lijken. Je kunt dus het best kiezen voor meer verlichting dan dat je eigenlijk nodig hebt (kost wat meer, maar dan heb je ook wat meer!). Dat zal verruimend werken, diepte creëren en de ruimte zal een warmere sfeer geven. Kies voor verschillende lagen verlichting: een tafellamp én een lamp op de vloer, lichten aan de muur én aan het plafond. Maar je moet hier natuurlijk niet in doorslaan, want het moet wel woonbaar zijn!

Kleur muur
De kleur van je muren is van groot belang. Je kunt ze het best een frisse, witte kleur te geven. Wanneer de muren een donkere kleur hebben, zijn ze erg aanwezig. Daardoor oogt je appartementje een stuk kleiner dan dat ‘ie werkelijk is. Je huis dan saai, kaal en te wit? Nee. Je kunt je huis heel goed opfleuren met gekleurde meubels en accessoires in huis. Houd je niet van wit? Dan is kun je het best de volledige ruimte, inclusief muren, plinten en plafond in een kleur te schilderen.

Reflecterende items
Ga voor reflecterende items in je appartementje. Als je die in de donkerste hoekjes van je appartementje neerzet, zullen die hoekjes oplichten. Ze weerkaatsen dan het natuurlijke licht in de kamer. Dat creëert meer ruimte én de ruimte zal hierdoor ook warmer aanvoelen! Twee in één dus.

Open ruimte
Trek de ruimte zo veel mogelijk open. Probeer zo veel mogelijk open ruimtes te creëren en (als het kan) muren weg te halen. Zet niet te veel (onnodige) dingetjes in je appartementje. Daardoor zal het een stuk kleiner ogen, en dat is niet wat je wilt! Dus keep it simple, ruim je huis een keer goed op en doe alles weg wat je niet gebruikt of onnodig is.

Spiegels
Maak gebruik van spiegels! Spiegels kunnen een ruimte extra diepte, breedte, lengte of hoogte geven. Dankzij het licht van je verlichting (of van buiten) in de spiegel valt heb je dus een veel groter lichteffect. Door dat grote lichteffect creëer je dus ook een groter ruimte-effect. En, je kunt direct checken of je lipstick nog op de juiste plek zit! Good luck to you!

Meer lezen?
De 15 tofste interieur items met dierenprint

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites