SCIENCE SAYS: luisteren naar dit liedje neemt angst af

Het neemt tot wel 65% af!

Iedereen is wel eens angstig, dit wil niet alleen zeggen dat je bang bent maar ook stress valt hieronder. En stress, daar willen we allemaal vanaf! Wij hebben voor jou dé oplossing die tot wel 65% stress kan afnemen!

Er is namelijk een liedje dat er voor zorgt dat jouw stress met 65% afneemt! Het nummer heet “Weightless” door Marconi Union. “Weightless” is een soort schat voor de gemeenschap van neurowetenschap. Het nummer is gemaakt in samenwerking met geluid therapeuten om specifiek de effecten van stress in toom te houden en de geest te kalmeren. De tune maakt gebruik van een bepaald ritme, harmonieën en een goede bas die je hartslag helpt te reguleren, de bloeddruk verlaagt en het angstniveau vermindert.

Hoe ze hier nou achter zijn gekomen? Engelse neurowetenschappers een studie uitgevoerd waarin ze deelnemers uitdaagden om moeilijke puzzels te maken terwijl ze aangesloten waren op sensoren. De wetenschappers controleerden de vitale functies (hartslag, hersenactiviteit, etc.) van de deelnemers terwijl ze luisterden naar verschillende liedjes. Hier kwam uit dat “Weightless” de stress van het maken van de puzzels met 65% verminderde.

 

Niet alleen “Weightless” heeft invloed op je stresslevel, maar ook “Someone Like You” van Adele stond in de top 10. Net als “Strawberry Swing” van Coldplay.

 

READ NEXT
7 apps waarmee je zonder internet muziek kunt luisteren
Zo houd je je tas opgeruimd en heb je al je essentials bij je!
6 eenvoudige tips voor een slaapkamer make-over

PHOTO CREDITS: herpaperweight

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites