Grootste misverstanden tussen mannen en vrouwen

”Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus”, het is een bekende uitspraak. En eigenlijk zijn we hét hier zo mee eens. Mannen lijken ons soms gewoon echt niet te begrijpen… En dat zelfde zeggen zij natuurlijk over ons. Maar gek is het ook niet. Onze manier van communiceren en denken is heel anders dan de manier van mannen en precies dat is het gene wat het vaakst tot een misverstand leidt. Dit zijn de grootste misverstanden tussen mannen en vrouwen:

*Hint hint*

Mannen stellen veel vaker directe vragen. Maar wij vrouwen? Wij geven hints. We verwachten niet per se dat hij onze gedachten kan lezen (zou wel echt een oplossing zijn), maar we verwachten wel dat hij snapt wat we bedoelen als we een aantal hints hebben gegooid, hij moet ons kunnen aanvoelen. Als we graag dat ene cadeau willen voor onze verjaardag, gaan we hier natuurlijk niet om vragen. Dan is het geen verrassing meer. Het woord ”aanvoelen” staat nou eenmaal niet in het woordenboek van mannen.

Luisteren of oplossingen?

Wanneer vrouwen problemen hebben, geven mannen vaak oplossingen. Terwijl wij vaak gewoon iemand in de buurt willen hebben die naar ons luistert als we al onze emoties eruit gooien. Wij zijn juist geneigd het tegenovergestelde te doen: we zijn er voor ze, en luisteren en tonen begrip als ze troubles in paradise hebben. Terwijl mannen juist wél op zoek zijn naar directe oplossingen. Dus wanneer je de volgende keer zo’n gesprek hebt met je vriend weet je wat je moet doen en vertel je hem wat jij van hem wilt.

Duizendpoot

Een vrouw kan meerdere dingen tegelijk doen. Wanneer een man zich maar op een ding kan concentreren, kunnen vrouwen bellen en nagellakken tegelijk,. Terwijl een man nog geen mail kan lezen terwijl hij eet. Je hoort mannen niet voor niets vaak zeggen: ‘ik ben even bezig’. Een vrouw kan dit altijd maar moeilijk laten gaan, ‘je kan toch wel luisteren en koken tegelijk?’.

 

Wisten wij natuurlijk allang…
> Waarom vrouwen beter zijn dan mannen!
8 redenen waarom schoenen beter zijn dan mannen

 

PHOTO CREDITS: JUSTINBIEBER

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites