Dit zijn de LEKKERSTE museums in Europa

Van friet tot ijs, dit wil je niet missen!

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit voor een weekendje weg of op vakantie, denk je misschien niet direct aan een museum. Mensen die niet zo into kunst zijn, gaan nou eenmaal niet voor hun plezier urenlang schilderijen bekijken. Maar wat nou als een museum compleet in het teken zou staan van eten of drinken? Dat is zeker interessant! Naast dat je iets leert, is het proeven natuurlijk heel leuk.. En in sommige museums kun je zelfs zelf aan de slag. We zetten de lekkerste museums over eten en drinken in Europa voor je op een rijtje.

1. Frietmuseum – Brugge

Het énige frietmuseum ter wereld vindt je natuurlijk bij onze zuiderburen, in Brugge om precies te zijn. Het museum bevindt zich in de Saaihalle, een van de mooiste gebouwen van de stad. Dus mocht de aanwezigheid van friet je nog niet genoeg zijn, dan ben je nu vast en zeker overtuigd om naar het Frietmuseum te gaan.

2. Chocolademuseum – Keulen

Mocht je in Duitsland zijn, bezoek dan het chocolademuseum in Keulen. Hier kun je van alles leren over de geschiedenis en de productie van chocola. Omdat je na je bezoekje natuurlijk enorm veel zin hebt in chocola, is er ook een grand café en een chocoladewinkel met meer dan 320 verschillende soorten chocola. Oh, en hadden we al verteld dat er een chocoladefontein is waar je wafels in kunt dippen? Dus, wie gaat er met ons mee?

3. Haribo museum – Uzès

Haribo snoepjes, wie is er niet mee opgegroeid.. In het Franse dorpje Uzès vindt je het ”Musée du Bonbon” oftewel, het museum dat in het teken staat van Haribo snoep. Je kunt de productie van goudberen live meemaken en je kunt zelf de verpakkingsmachine in gang zetten. Om je zakje snoep vervolgens ook zelf op te eten natuurlijk! Dat heb je na dat harde werken natuurlijk hartstikke verdiend.

4. Pastamuseum – Rome

Het land Italië kan met al dat heerlijke eten natuurlijk niet missen in dit rijtje. In Rome vindt je een museum dat helemaal in het teken staat van pasta. Je kunt er de oudste maar ook de modernste pastamachines bekijken en er is een hal gewijd aan beroemdheden die pasta eten. Gek genoeg moet je voor het pizza museum dan weer in de Verenigde Staten zijn. Helaas iets verder weg, dus. Het museum heet Pizza Brain en het is gevestigd in Philadelphia.

5. Gelato museum – Bologna

Bologna wordt ook wel de ijshoofdstad van Italië genoemd. Het is dus geen wonder dat hier hét ijsmuseum van Europa te vinden is. Je leert het verschil tussen gelato, ice cream en sorbetijs en je kunt je eigen ijs maken in een van de beste ijsmachines van de wereld.

6. Wijnmuseum – Bordeaux

Natuurlijk hoort ook het wijnmuseum bij de smakelijkste museums van Europa. En het zal je vast niet verbazen dat het museum te vinden is in Frankrijk. Het museum heeft wel tien verdiepingen en de focus ligt op wijnbeleving. Je kunt zelf een virtuele tour volgen door de geschiedenis. De wijnen kun je natuurlijk ook proeven. En ze komen niet alleen uit Frankrijk maar vanuit de hele wereld en in combinatie met heerlijke gerechten. Yum!

Nog op zoek naar een vakantiebestemming? Het staat in de sterren!
> Jouw vakantiebestemming voor 2018 volgens je sterrenbeeld

Voor als je niet zo’n groot budget hebt dit jaar:
> Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa

De leukste inspiratie voor een vriendinnendagje:
> Ga je een dagje weg met vriendinnen? Dit wil je doen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites