Wat je beter NIET kan doen tijdens een sollicitatiegesprek

Dit zijn de grootste afknappers.

Je bent al een tijdje aan het solliciteren naar een baan en yes, je mag op gesprek komen! Alleen hoe gedraag je je nou precies tijdens een sollicitatiegesprek? Door de zenuwen kan je misschien ineens dingen doen die je normaal helemaal niet zou doen. Dit zijn de no go’s tijdens een sollicitatiegesprek. Als je de dingen die je juist wél moet doen onthoudt, gaat je sollicitatiegesprek top.

Te laat komen

Dit klinkt waarschijnlijk erg logisch, maar zorg ervoor dat je op tijd bent. Vertrek ruim op tijd van huis. Het is een no go als je tien minuten later dan gepland aan komt kakken.

Ga niet als eerste zitten

Het is niet netjes om als gast als eerste te gaan zitten, mits je gesprekspartner je uitnodigt om plaats te nemen natuurlijk.

Niets meenemen

Het komt toch een beetje ongeïnteresseerd over als je niets voor je hebt liggen. Zorg ervoor dat je altijd wat vragen hebt voorbereid en dat je deze voor je hebt liggen met pen en papier. Daarnaast is het ook altijd goed om je CV op tafel te leggen. Tijdens het gesprek ga je deze namelijk bespreken dus dan is het handig om hem erbij te hebben.

Je mobiel op tafel

Houd je telefoon in je tas en leg hem absoluut niet op tafel. Pas na je sollicitatiegesprek kun je hem weer aanzetten en al je gemiste appjes lezen. Je kan vast wel een uurtje zonder mobiel, toch?

Blijf positief

Ook als er naar je vorige werkgever wordt gevraagd en je deze verschikkelijk vond. Het is niet oké om tijdens je sollicitatie iemand af te kraken.

Er onverzorgd uitzien

Zorg ervoor dat je fris gedoucht bent en je netjes gekleed op je sollicitatie aankomt. Kom representatief voor de dag! Zorg dat je kleding gestreken is, dat er nergens een vlek in zit en dat je niet te veel make-up draagt.

Onderbreek de ander niet

Laat je gesprekspartner(s) uitpraten. Jij bent tenslotte door hun uitgenodigd. Wacht netjes op je beurt.

Bewegen

Blijf rustig zitten en beweeg niet te veel met je handen en voeten.

Naar buiten staren

Blijf geïnteresseerd in je gesprekspartner(s) en ga niet uit het raam lopen staren. Zo kom je ongeïnteresseerd over.

Kauwgom

We weten dat je graag met een frisse adem bij je sollicitatiegesprek wil zitten, maar zorg dat je je kauwgom uit doet voordat je de sollicitatie in gaat. Gooi hem weg voordat je het gebouw in loopt, dan vergeet je hem ook niet vlak voor het gesprek uit te doen.

READ NEXT:
– Dit kan je beter niet aantrekken naar een sollicitatiegesprek
– De outfit die je naar IEDER sollicitatiegesprek kan dragen
– https://monstyle.nl/geheim-stijlvolle-outfit/

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites