5 dingen die je niet moet eten als je een gezonde gladde huid wilt.

”Ach, die puistjes gaan wel weg als je niet meer in de pubertijd zit.” Maar ben je allang je tienerjaren uit en lijken die puistjes maar niet te stoppen? Je bent niet de enige: ongeveer 20% van de vrouwen in hun twenties en thirties heeft nog steeds last van puistjes.

We hebben het dan niet over die ene pukkel die rond de menstruatie kan opkomen, maar over echte acne.  Hoewel een goede skincare routine en genoeg beweging zeker een groot verschil kunnen maken, is wat je eet minstens net zo belangrijk. You are what you eat, toch? Natuurlijk is een cheat day geen grote zonde, maar nu dat je weet wat je acne kan veroorzaken, kun je er beter rekening mee houden. En iets is toch altijd beter dan niets.

Melk

Koeienmelk is eigenlijk voor de kalf om te groeien en het zit dan ook vol met vitamines, mineralen en… hormonen. Laat dat laatste nou één van grootste oorzaken zijn van acne. Dus kies in plaats daarvan gewoon voor een ander soort melk, zoals soja, kokos, amandel, of rijstemelk.

Jammergenoeg zit er in bijna alles wel een kleine hoeveelheid melk verwerkt. En zul je goed op moeten letten bij wat je koopt. Kaas kun je vervangen door vegan cheese. Dit is een kaas die gemaakt wordt van kokos. Het smaakt gelukkig totaal niet naar kokosnoot.

Voor pasta en andere gerechten waar je geraspte kaas aan toe zou vroegen kun je het beste voedingsgist (A.K.A edelgistvlokken) gebruiken. Dit eten voornamelijk veganisten, omdat het smaakt naar Parmezaanse kaas. Daarnaast bevat het voedingstoffen zoals vitamine B, zink en proteïnen.

 Kant-en-klare-soep

Hoewel je zou denken dat zulke soeppies geen kwaad kunnen is niets minder waar. Er zit namelijk veel zout in en dit houdt water vast. Dit kan ervoor zorgen dat je huid puffy of droog wordt. Verder zit er vaak ook een andere chemische stof (BPA) in en dit is een hormoonontregelaar. Waarom zou je eigelijk soep in blik kopen als je zelf deze heerlijke soepen zelf kunt maken? Zo weet je ook precies wat erin zit.

Frisdrank

We weten natuurlijk allemaal dat je niet de ene naar de andere cola achter elkaar moet drinken als je binnenkort weer in dat mooie badpak wilt passen. Frisdrank zit vol met suiker en andere kunstmatige chemische stoffen en verstoort de noodzakelijke en gezonde bacteriën in je darmen. Wat acne en andere huidkwesties  als gevolg kan hebben. 

 Koffie

We kunnen er niet omheen: te veel koffie is niet goed voor de huid omdat koffie een hoge zuurgraad heeft. Deze zuren spelen als het ware met je hormonen. Het gaat hier voornamelijk om stresshormonen die de olieproductie van je gezicht bijhouden. Daardoor droogt je huid uit. Maar hoe kom je zonder koffie dan die vroege ochtenden door? Koffie kun je makkelijk vervangen door heeft water met citroen te drinken. Dit hydrateert je huid en zit vol met anti-oxidanten. Tenslotte is het supergoed voor je lever. Je lever helpt je lichaam te ontgiften. Als je lichaam vanbinnen clean is, ga je dit ook zien aan de buitenkant!

Vlees

Vlees verhoogd je insuline niveaus, wat bijdraagt ​​aan acne. Ook zit er in vlees zijn zuur-vormende voedingsmiddelen, wat ervoor zorgt dat de pH waarde van je lichaam tijdelijk boven het ideale niveau zit van 7,35-7,45. Te veel zuur in je lichaam verhoogt ook de ontsteking. Probeer daarom eens wat vaker voor vis te kiezen. In vis zit ontzettend veel omega-3, deze vetten versterken celmembranen en voeden de huid. Verder is het ook nog eens ontstekkingsremend. 

Nu wil je natuurlijk ook weten hoe je een glanzende dos haar kunt krijgen
OMG: avocado’s zijn niet alleen goed om te eten!
> 5 trucjes die vrouwen met gezond haar altijd doen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites