Nieuwe paspoppen Nike gesprek van de week

Tegenwoordig bekritiseren we paspoppen!

We kunnen er niet meer omheen, curvy is in en elk lichaam moet worden geaccepteerd. Steeds meer winkels pikken dit op en gooien de paspoppen met wespentaille bij het grofvuil. De paspoppen met vorm duiken overal op en in grote campagnes zien we steeds vaker modellen met verschillende maten schitteren. Hier zijn wij superblij mee natuurlijk, because everybody has a perfect body!

Big News

Toch blijft het big news wanneer een groot merk als Nike besluit om de curvy modellen een plekje te geven. De plus size collectie van het sportmerk bestaat al sinds 2017, maar het laten zien ervan is een ander verhaal. Daar kwam sinds kort verandering in; op de afdeling staan niet alleen meer de doorsnee paspoppen met maatje-atleet 32/34, maar nu ook plus size paspoppen.

Kritiek op de paspoppen

Helaas verschijnen er online veel gemixte reacties op de nieuwe poppen. Zo zouden de paspoppen te dik, curvy en ongezond zijn voor een sportmerk en zal het erg onwaarschijnlijk zijn dat iemand met maat 48/50 gaat sporten. Yes.. we zijn zo ver dat we tegenwoordig ook paspoppen kunnen bekritiseren! En als ‘zo iemand’ al gaat sporten, dan zal dat in wijde kleding zijn.

Guess what!

Maar er zijn natuurlijk ook veel enthousiaste reacties. Mensen vinden het ontzettend belangrijk om te laten zien dat vrouwen er zijn in verschillende maten. And guess what: aan sport doen is niet afhankelijk van je maat! Iedereen moet de kans krijgen om te sporten in een fijne outfit en Nike maakt dit mogelijk.

Realistisch zijn

Wel wordt er benoemd dat het verschil te groot is. De scheidingslijn tussen de ‘plus size’ en ‘normale’ collectie is erg groot, waardoor er enorm veel aandacht wordt getrokken door de curvy paspop. Het zou gezien moeten worden als normaal, want iedereen heeft een ander figuur. We moeten af van het standaardbeeld en iedereen moet geaccepteerd worden. Het liefst zien wij dat elke kleur, vorm en maat vertegenwoordigd wordt zonder dat het opvalt. Iedereen mag er zijn!

READ NEXT
> Plus-size clichés waar we ons niet aan houden
>
Van deze sportoutfit krijg je zin om te sporten!
>
5 sportoutfits voor een motivatieboost

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites