Je kunt de dag het best beginnen met een goed ontbijt. Maar ’s ochtends brengen we graag zoveel mogelijk tijd door in ons bed. En liever niet in de keuken. Deze ontbijtjes kun jij de avond van tevoren maken zodat je ’s ochtends meteen kunt eten of je ontbijtje kunt meenemen voor onderweg. Dit scheelt je tijd, stress en rommel. Alles wat je niet wilt in de ochtend, dus.

Overnight oats

Havermout is het ideale ontbijt om de avond van tevoren te maken. Het enige wat je hoeft te doen is havermout, melk en eventuele smaakmakers in de koelkast zetten. De volgende ochtend staat havermout-ontbijtje direct voor je klaar.  Super easy dus. En havermout is ook nog eens erg gezond doordat het veel vezels bevat, win-win.

Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn zó lekker. Maar ’s ochtends vroeg in de keuken staan om ze te bakken, dat zien we niet helemaal zitten. Gelukkig kun je ze ook prima de dag ervoor maken. Wil je ze niet koud eten, warm ze dan eventjes op in de magnetron, een koekenpan óf in je tosti-apparaat. Hier vind je de allerlekkerste pannenkoek recepten.

Ontbijtmuffins

Als je aan muffins denkt, denk je misschien niet meteen aan een gezond ontbijt. Maar er zijn ook genoeg gezondere varianten, met havermout bijvoorbeeld. Muffins kun je heel makkelijk meenemen en zullen zeker in de smaak vallen. Net zoals bananenbrood.

Yoghurt of kwark

Een ontbijtje met yoghurt of kwark is zo klaar en zal je dus niet veel tijd kosten in de ochtend. Maar als je je ontbijt meeneemt om onderweg op je werk te eten, bespaar je toch weer tijd. Als je houdt van crunchy granola, kun je dit beter gescheiden houden van de yoghurt en pas toevoegen vlak voordat je je ontbijtje eet.

Chiapudding

Als je chiapudding nog nooit hebt geprobeerd, wordt dit zeker tijd. Het is namelijk een makkelijk, gezond en lekker ontbijt. Voor een portie meng je 3 eetlepels chiazaad met 250 milliliter melk. Voor wat extra smaak kun je wat honing of kaneel toevoegen. Laat het een nachtje in de koelkast staan. In de ochtend zou je de pudding af kunnen maken met fruit en/of noten.

Maak deze fouten niet bij het ontbijt:
> 7 ontbijt fouten die jij waarschijnlijk OOK maakt

Probeer ook eens deze oatmeal chocolate chip cookies eens:
> Gezond en lekker ontbijt voor onderweg

Van een goed ontbijt kun je zelfs afvallen:
> SCIENCE SAYS: Als je DIT ontbijt val je sneller af Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites