Zo maak je je oordopjes weer helemaal schoon

Zónder ze kapot te maken.

Wie kan er tegenwoordig nog zonder muziek? We luisteren het iedere dag, overal, met onze oortjes natuurlijk. Wel zo aardig voor je medepassagiers als in de trein muziek wilt luisteren. Maar heb je er wel eens over nagedacht om ze schoon te maken? Omdat ze in contact komen met bacteriën, is dit wel zo hygiënisch natuurlijk. En dan vooral als je ze wel eens uitleent of ze gebruikt tijdens het sporten. Ook wordt de geluidskwaliteit er niet beter van als je oortjes vies zijn. Officieel moet je ze schoonmaken volgens de handleiding die erbij hoort. Maar mocht je die niet meer hebben (en dat kunnen wij heel goed begrijpen), dan vertellen wij hoe je ze schoonmaakt.

Vuil verwijderen

Allereerst, misschien logisch maar just to be sure: koppel je oortjes eerst los van je mobiel voordat je ze gaat schoonmaken. Daarna kun je het vuil in de oordopjes verwijderen met een tandenstoker of een oude, droge tandenborstel. Zorg ervoor dat je in één richting borstelt en houd de speakers naar beneden. Zo voorkom je dat het vuil niet juist in de speaker valt. Dat is namelijk niet echt goed voor je oortjes..

Oordopjes schoonmaken

Nadat je het vuil hebt verwijderd, kun je de oordopjes nog schoonmaken. Ze zijn natuurlijk niet waterbestendig, dus pas op met vocht. Breng een beetje ontsmettingsalcohol aan op een wattenstaafje of een doekje en maak ze hiermee schoon. Dep het wattenstaafje eerst wel even af zodat het overtollige vocht eraf gaat. Maak ook de draad weer helemaal schoon en wit met een doekje met alcohol.

Bij sommige oordopjes is het mogelijk om ze uit elkaar te halen. In dat geval kun je de plastic onderdelen het best even laten weken in warm water met zeep. Laat ze dan wel een paar uren drogen zodat ze écht droog zijn en je oordopjes niet alsnog kapot gaan.

Met deze hack raken ze nooit meer in de knoop:
> Zo raken je oortjes nooit meer in de knoop!

Zo zet je het geluid van je iPhone harder:
> Op deze manier kan je het geluid van je iPhone NOG harder zetten

Offline muziek luisteren? Download deze apps:
7 apps waarmee je zonder internet muziek kunt luisteren

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites