Dit is dé gezondste manier om te slapen

Zo word je pas echt lekker wakker.

Als je na een lange dag in slaap valt, denk je waarschijnlijk niet echt na over de houding waarin je ligt. Maar je slaaphouding kan een rol spelen bij snurken, maagzuur en zélfs rimpels! Wist je trouwens dat je slaaphouding je hele leven lang ongeveer hetzelfde blijft? In deze houding voelen we ons nou eenmaal het fijnst, dus waarom zou je dit veranderen? Nou, misschien omdat je houding helemaal niet zo gezond is.. Kom er nu achter!

Back sleepers

Op je rug slapen is écht een zegen voor je gezondheid. Het matras kan op deze manier de beste ondersteuning bieden. In een perfecte (uncomfy) wereld zou je zonder kussen op je rug moeten slapen… Zo blijft de nek in een neutrale positie en is de ademhaling het best. Plus deze slaappositie heeft cosmetische voordelen. Ja ECHT! De nacht doorbrengen met je gezicht in de lucht en niet smooshed in je kussen – leidt tot minder rimpels. Maar, oh-zo-aangename snurk geluiden worden versterkt wanneer je op je rug in slaap valt. Herkenbaar?

Side sleepers

Zij-slapers, unite! De overgrote meerderheid van de mensen zegt op zijn zij te slapen. Lig jij op je linkerzij? Dit bevordert de bloedsomloop naar het hart.  Tegelijkertijd kan slapen in deze positie druk uitoefen op de maag en longen. Enne, vergeet die dwarsligger van een arm niet. Overall is op je zij slapen helemaal zo lekker nog niet. Met één uitzondering: voor zwangere vrouwen is dit wel de beste houding. Het verbetert namelijk de bloedsomloop van zowel de moeder als de baby.

Stomach sleepers

Bye, bye snoring! Maar hier is ook eigenlijk alles wel mee gezegd. Op je buik slapen heeft vaak rug- en nekklachten als gevolg. Ben je toch een fan van deze slaappositie? Verplaats dan je kussen onder je buik en heupen om je onderrug een boost te geven.

Meer lezen?
De grappigste feiten over slapen
Dit beautyproduct helpt je beter te slapen
Geslapen met make-up? Dit moet je doen

PHOTO CREDITS: ANUANNA

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites