Zo maak je het perfecte kaasplankje

Perfect voor bij je kerstborrel of nieuwjaarsborrel!

Kerst komt steeds dichterbij, maar het nieuwe jaar ook! Als we aan het nieuwe jaar denken, denken we al snel aan borrelen. Bij borrelen denken we weer aan wijn en bij wijn hoort natuurlijk een kaasplankje, ja toch? Als je dit jaar een nieuwjaarsborrel gaat geven, mag deze niet ontbreken. Ga je juist naar een shared dinner en heeft iedereen al een gerecht bedacht? Breng dan gewoon een kaasplankje mee. Hier is toch iedereen dol op!

Cheese, wine and friends

Voordat je met een plank vol met 3 soorten brie komt aanhuppelen, is het wel fijn om te weten wat er precies op dat kaasplankje hoort. Als je echt HET perfecte kaasplankje mee wil nemen, weten wij wel raad: Fromagerie Guillaume maakt geweldige kazen en haalt de allerbeste uit het buitenland! Het bedrijf levert kaas aan toprestaurants in Nederland. En het leuke is: wij mogen kazen van Fromagerie Guillaume weggeven! Dat scheelt je ook nog eens tijd in de keuken en je vrienden zullen versteld staan en zeker genieten. 😉 De kazen zijn van super goede kwaliteit en smaken heerlijk puur. Alle kazen komen uit verschillende landen en streken binnen Europa en worden door William, Mirjam en hun zoon Bas zelf geaffineerd. Dat wordt smullen. Je kan het perfecte kaasplankje zelf gemakkelijk samenstellen:

1. De soorten kazen  
Op je kaasplankje leg je normaal gesproken tussen de drie tot vijf soorten kazen die verschillend van textuur zijn. Ook is het belangrijk dat er voor ieder wat bij ligt, want niet iedereen houdt van overheersende kazen. Op het kaasplankje leg je dan ook de kazen op volgorde van mild naar pittig. We geven je even een lijstje van al deze kazen zodat je weet welke je moet kopen (of kan gebruiken van Fromagerie Guillaume!).

Witschimmelkazen (zoals Brie de Meaux en Pierre Robert)
Geiten- en schapenkazen (zoals Sainte-Maure en Manchego, Cabricharme)
Harde en halfharde kazen (zoals Comté, Bunkerkaas en Brokkelkaas)
Rode korstkazen (zoals Reblochon, Maroilles en Taleggio)
Blauwschimmels (zoals Blue Stilton, Fourme d’Ambert, Shropshire Blue en Blu’ 61)

2. Samenstellen 
Snij de kazen in verschillende vormen. Dit staat extra leuk op je kaasplank. Je kunt de kaasjes op elkaar stapelen, maar het is handiger om er ruimte tussen te laten zodat het voor iedereen makkelijk is om een stukje te snijden.

3. Extraatjes 
Natuurlijk leg je er verschillende soorten crackers en toastjes bij. Ook kun je het een beetje zoet maken door er honing en jam bij te leggen. Druiven, vijgen, olijven en nootjes doen het ook erg goed! Een echte aanrader is ook olijfolie. Een goede olijfolie is puur al heerlijk om gewoon wat brood in te dippen. LA Organic is een merk dat je hiervoor wil onthouden. De ORO olijfolie van het merk is een extra vierge olijfolie, gemaakt van de Zuid-Spaanse Picudo olijven. De olie is helemaal biologisch en behoort tot de top 20 van de wereld; een veel betere kun je dus niet vinden…! Hij smaakt pittig en heeft een peperige ondertoon en is speciaal voor de fijnproevers. Perfect voor jou dus: want als je van kaasplankjes houdt, mag je jezelf wel een fijnproever noemen. De ORO olijfolie is heerlijk op gebakken broodjes of crostini’s, maar ook fantastisch als finishing touch op een gegrild stuk vlees! Kortom, onmisbaar voor je borrel of diner.

4. De gereedschappen
Om je kazen te snijden, heb je een mesje nodig, maar aan één mesje heb je niet genoeg. Voor hardere kazen gebruik je niet hetzelfde mes als zachte kazen. Zachte kazen blijven snel aan je mes plakken, zorg dus voor meerdere mesjes. Eén gereedschap mag natuurlijk al helemaal niet ontbreken: de serveerplank! Als die er mooi uitziet, til je jouw kaasplank naar het allerhoogste niveau. Wij hebben een super stijlvolle voor je gevonden: de Pure Olive Wood Bowls and Dishes serveerplank. Deze unieke, olijfhouten serveerplank is gemaakt van 100% olijfhout. De plank ziet er karakteristiek uit en zal lang mee gaan, doordat hij gemaakt is van de hardste houtsoort. Je kan de plank ook super makkelijk schoonmaken met lauwwarm water en zeep. Scheelt weer. Om de plank nog mooier te houden, kan je hem weer inwrijven met olijfolie.

Winnen?

Om het meest perfecte kaasplankje OOIT te maken, kan je de kazen van Fromagerie Guillaume, de LA Organic ORO olijfolie en de Pure Olive Wood Bowls and Dishes serveerplank vast wel gebruiken. Wij mogen iemand blij maken met al deze producten! Wil je kans maken? Reageer dan hieronder en wie weet kom je op je kerstdiner of nieuwjaarsborrel aan met de beste kaasplank ever.

Zin om meer dingen lekker zelf te maken? Bekijk dan deze recepten:
RECEPT: zoete aardappelfrietjes die WEL knapperig zijn
RECEPT: Oreo cookie dough in 5 minuten
> RECEPT: Deze HEERLIJKE Pad Thai maak je in 15 minuten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites