11 plekken van Game of Thrones die je kan bezoeken binnen Europa

Als jij ook niet kan wachten op het nieuwe seizoen.

Kan je ook niet meer wachten op het nieuwe seizoen van Game of Thrones? Toch moet je nog even geduld hebben, want het nieuwe seizoen komt volgend jaar pas uit. Om alvast in de stemming te komen kan je ervoor kiezen om een aantal van de meest bijzondere bestemmingen uit de serie te bezoeken. Wij hebben er een aantal voor je uitgekozen en ze zijn allemaal te vinden in Europa!

1. Gerona (Spanje)

Een groot deel van seizoen 6 werd gefilmd in het historische centrum van het middeleeuwse Gerona. Er is onder andere gefilmd in de Kathedraal van Gerona. De buitenkant werd gebruikt om de sept van Baelor in Kings Landing uit te beelden. Ook zijn de straten van de binnenstad te zien in de serie, bijvoorbeeld voor de straatmarkt op Bravos en het theaterpodium op Placa del Jurats.

2. Peniscola (Spanje)

Het spectaculaire kasteel in Peniscola was een filmlocatie in Spanje voor seizoen 6 van de serie. Dit fort en de straten eromheen vertegenwoordigen de stad Meereen, waar Daario de leiding na Daenery’s vertrek naar Westeros.

3. Santa Florentinakasteel (Spanje)

Dit spectaculaire kasteel van Santa Florentina uit de elfde eeuw werd in seizoen 6 gebruikt als locatie voor House Tarly, Horn Hill. Zowel de binnenplaats als verschillende kamers in het kasteel werden gebruikt als locatie om te filmen.

4. Vatnajokull (IJsland)

In het bergachtige gebied van zuidoost-IJsland ligt de grootste gletsjer van Europa, gelegen in het grootste nationale park van Europa met een oppervlakte van 13.600 km². In Westeros is Vatnajokull het mysterieuze land achter The Wall, waar de mythische wezens leven zoals Wild Walkers en reuzen.

5. Grjótagjá (IJsland)

En dan mag je natuurlijk niet het liefdesnest van Jon en Ygritte overslaan. Deze vind je namelijk in het noordoosten van IJsland en heet Grjótagjá. Het is een kleine grot met daarin een hot spring, een fantastisch mooie plek om te bezoeken.

6. Cushendun Caves (Noord-Ierland)

Deze indrukwekkende grotten werden in een periode van 400 jaar gevormd door extreme weersomstandigheden. Op deze locatie komt acteur Davos Seaworth aan land met de rode priesteres Melisandre, om haar later het leven te zien geven aan sinistere schaduw.

7. Murlough Bay (Noord-Ierland)

Dit is een erg afgelegen en mooi deel van de Noord-Ierse kust met uitzichten over de zee naar Rathlin Island en Mull of Kintyre in Schotland. In seizoen 3 werd deze plek gebruikt als locatie voor de Iron Islands. Dit is waar Theon op een paard rijdt met zijn zus Yara. Ook wordt Murlough Bay gebruikt voor de scene in de Battle of Blackwater Bay, waar het schip van Davos Seaworth vergaat.

8. Krka Nationaal Park (Kroatië)

Dit groene natuurreservaat wordt verschillende keren als locatie gebruikt in de serie. Door het turkoois gekleurde water en de watervallen is dit een hele rustgevende en bijna magische plek om te bezoeken.

9. Dubrovnik (Kroatië)

Oftewel, King’s Landing. Hier is de beroemde scene met de Walk of Shame van Cersei Lannister opgenomen. En jij kan hier ook lopen. Niet alleen door de straten, ook over de muren kan je King’s Landing verkennen. En het is meer dan de moeite waard.

10. Minceta Tower (Kroatië)

En als je dan in Dubrovnik bent, bezoek dan ook de Minfeta Tower. Dit is de toren die in de serie House of the Undying werd genoemd. Daenerys gaat hier op zoek naar haar verdwenen draak. De toren is gelegen boven de muren van Dubrovnik. Het was ooit een belangrijke verdedigingstoren die uitkeek over het land en het is een symbool voor hoe onoverwinbaar de stad is.

11. Split (Kroatië)

De stad Split wordt veel gebruikt voor scenes in de stad Meereen. Papaliceva Street werd bijvoorbeeld gebruikt voor de straat waar de slaven rebelleren. Een aantal scenes uit seizoen 5 en 6 werden in het paleis van Diocletianus gefilmd. In de kelder van dit kasteel vind je Daenery’s verbazingwekkende mooie troonzaal.

READ NEXT
Dit zijn de allerbeste roadtrip locaties voor 2017
Met vriendinnen op vakantie? Doen!
8 vakantiebestemmingen waar je nog nooit van hebt gehoord

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites