Recept: Havermout pannenkoeken met blauwe bessen en frambozen

Deze havermout pannenkoeken van VYTAL zijn superlekker, makkelijk om te maken en ook nog eens voedzaam! Ideaal voor een luie zondagochtend, om je partner of jezelf mee te verwennen.

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal calorieën: 452

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 50 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 50 gram frambozen (diepvries)
  • 30 gram havermout
  • 1 ei
  • Scheutje halfvolle melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olijfolie
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

  1. Laat de blauwe bessen en frambozen ontdooien.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine of blender fijn.
  3. Pel de banaan, voeg samen met het ei, bakpoeder, kaneel en een snuf zout toe aan de blender en mix tot een egaal beslag. Voeg een scheutje melk toe om het beslag iets te verdunnen.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan.
  5. Draai voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.
  6. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bord. Verdeel hier de blauwe bessen en frambozen overheen.

Check meer heerlijke recepten!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites