RECEPT: Iced Salted Caramel Latte

HMMMM...

Met dit lekkere weer heb je soms écht even wat kouds nodig. Je kunt dan gin-tonic ijsjes gaan eten, maar je kunt ook een heerlijke ijskoffie maken. Zo krijg jij je dagelijkse portie cafeïne binnen! Wil je liever een gezonde ijskoffie? Zie dan dit recept.

Iced Salted Caramel Latte

 

Wat je nodig hebt:
– 2 kopjes espresso
– 150 ml. koude melk
– ijs
– salted Caramel Saus (90 gr. ongezouten boter + 200 gr. suiker + halve theelepel zout + 125 ml. slagroom + 100 ml. water)

Aan de slag
De Salted Caramel Saus:
Zet een pan op het vuur en doe hier de suiker in. Giet hier dan het water bij en verdeel dit gelijkmatig over de pan. Zet de pan op laag tot matig vuur en laat de suikerwater warm worden. Het is belangrijk dat je nu niet roert in de pan. Wacht tot de suikerwater gaat borrelen en de kleur begint te veranderen.

Als het de kleur van karamel heeft kun je de boter toevoegen. Roer de boter zodat hij oplost in het suikerwater. Als de boter opgelost is, kun je de slagroom erbij gieten (het suikerwater zal hevig gaan borrelen, maar dit is alleen maar goed). Roer dit goed door elkaar heen en voeg de zout al roerend toe. De karamel is nu klaar. Het is nu nog een wat waterige karamel, maar als de karamel eenmaal is afgekoeld zal het dikker worden.

De ijskoffie:
Voeg de espresso, de salted caramel saus, de koude melk en het ijs in een blender. Zorg dat je nog een klein beetje karamel saus overhoud om als topping te gebruiken. ENJOY!

 

Vergeet ook niet deze recepten te maken
Gezonde ijsjes die jij zeker even moet proberen deze zomer
RECEPT: Zo maak je zo’n superlekkere freakshake
RECEPT: overheerlijke limonade ijskoffie

PHOTOCREDITS : INSTRUCTABLES

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites