SCIENCE SAYS: Stellen die samen drinken, blijven samen

Drink together, stay together

Samen met je liefje een wijntje drinken bij het eten? Na werk samen drinken in de kroeg? Het schijnt goed te zijn voor je relatie! Kijk, dat is nog eens goed nieuws. Uit een onderzoek van The Journals of Gerontologie blijkt dat stelletjes met dezelfde drinkgewoonten een grotere kans op slagen te hebben in hun relatie.

Vier jaar lang werden 2.767 echtparen geanalyseerd. Zij werden geïnterviewd over hun drinkgewoonten; wanneer zij dronken, hoe vaak ze dronken en hoeveel ze dronken. Maar ook de negatieve aspecten van hun huwelijk werden besproken; was hun partner te veeleisend of kritisch of vonden zij dat hun echtgenoot onbetrouwbaar of irritant was?

De onderzoekers kwamen erachter dat de echtparen met dezelfde drinkgewoonten minder te klagen hadden over hun huwelijk dan de stelletjes waarvan slechts één partner drinkt. Het gaat hier niet zo zeer om de hoeveelheid die je drinkt, als je maar samen drinkt. Wij hadden niet heel veel meer redenen nodig maar wij maken graag gebruik van de gelegenheid, PROOST!

READ NEXT
Hilarische quotes die elke dronken vrouw wel eens heeft gezegd
6 cocktails met de minste calorieën
Het drankje dat volgens onderzoek écht werkt tegen een kater

 

Photo credit: Youmakemewonder

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites