Dit is dus waarom mannen kopen en vrouwen shoppen

A-ha, dus zo zit dat!

Als klein kind ging je waarschijnlijk vaker met je moeder winkelen, dan met je vader. Met mams was je bijna een hele dag weg en gingen jullie ook nog samen lunchen. Als je met je vader de stad in ging, was je na een uurtje weer thuis. Want ja, je had een jeans nodig dus die kocht je. Daarna vond je vader het wel mooi geweest en voor je het wist, zat je weer in de auto.

Nu zie je dat zelfde gedrag terug bij je boyfriend. Een ”gezellige” dag winkelen leidt meestal tot een uurtje winkelen en daarna loopt hij alleen maar achter je aan, want hij heeft al gevonden wat hij nodig had. Waarom vrouwen shoppen en mannen liever gericht kopen? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen achter het antwoord.

Men vs women

Het heeft allemaal te maken met onze hersenen. Het mannelijke brein is namelijk gericht op het uitvoeren van taken. Ze hebben een taak en als die voldaan is, is het klaar. Mannen zijn van nature jagers en dat zie je hier in terug. Het gaat hierbij allemaal om logica, ruimtelijk inzicht en coördinatie. Het vrouwelijk brein is ook gericht op het uitvoeren van taken maar hier komt ook het proces bij kijken.

Voor vrouwen is shoppen een ervaring waarbij we graag geprikkeld willen worden. We gaan op zoek naar geuren, de winkels in met de lekkerste beats en eten bij een lunchzaak die er stijlvol uitziet. Mannen doen dit niet, al halen ze vaak wel even tussendoor een patatje op de hoek. Als hij de volgende keer dus echt helemaal klaar is met jullie shopsessie, moet je hem misschien maar niet meer meesleuren. Bel je vriendinnen maar weer op voor een dagje shoppen!

Wist je dat je met shoppen véél calorieën verbrandt?
WOW! Zoveel calorieën verbrand je dus tijdens het shoppen

Wat is jouw sterrenbeeld?
Dit zegt jouw sterrenbeeld over je shopgedrag

Ga je dit weekend chillen met vriendinnen?
> Stijlvol chillen: dit zijn de items die je wil shoppen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites