Het is bewezen: shoppen is gezond!

Zit je niet lekker in je vel? Shoppen helpt écht!

Er zijn heel wat onderzoeken naar gedaan en natuurlijk hebben we een heel klein beetje bevooroordeeld de resultaten terug gelezen. Maar toch! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat shoppen echt een positieve invloed kan hebben op je gezondheid. Wij hebben de 10 belangrijkste voordelen van shoppen voor je op een rijtje gezet. Dus de volgende keer dat je vriendlief opmerkingen maakt over de zoveelste nieuwe aanwinst heb jij een ijzersterke come back paraat!

Shoppen is gezond, het bewijs:

1. Uit Brits onderzoek blijkt dat vrouwen per jaar gemiddeld 300 kilometer door de winkelstraten lopen. 300 kilometer! Dat zijn ruim zeven marathons en daarmee verbranden we zo’n 15.000 calorieën per jaar. Hoppetee.

2. Window shopping, online shoppen of graaien tussen de sale rekken wordt vaak gezien als een soort mini-vakantie. Het is een ontspannende activiteit waar je niet veel bij hoeft na te denken en kan er voor zorgen dat je juist meer ruimte in je hoofd creëert om over belangrijke zaken na te denken.

3. Een ander onderzoek, uitgevoerd onder Taiwanezen van 65 jaar en ouder, toont aan dat mensen boven de 65 jaar die dagelijks (je leest het goed: dagelijks) winkelen langer leven! Onder winkelen wordt niet alleen die hard shoppen verstaan, maar ook het doen van boodschappen. Hoe dit verklaard wordt? Naast de fysieke beweging, worden mensen ook mentaal uitgedaagd (wij denken dan aan: neem ik de blauwe of de rode trui?). Mensen komen daarnaast ook nog in contact met anderen, ze beleven er plezier aan en ze kunnen zelf beslissen wanneer ze gaan.

4. Shoppen is een vorm van creatieve uiting en waardering van schoonheid en design. Net als kunst kan winkelen je leven dus verrijken!

5. Gezondheidsexperts beweren al langer dat 30 minuten beweging per dag de kans op kanker verkleint. Je kunt jezelf natuurlijk iedere dag in het zweet werken, maar onderzoek heeft aangetoond dat een uur winkelen (winkel in, winkel uit) gelijk staat aan een half uur hardlopen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gesjouw met al je nieuwe aanwinsten. Pure topsport dus.

6. Shoppen kan er bij vrouwen voor zorgen dat het stressniveau daalt. Dit komt doordat er gehoor gegeven wordt aan de ‘nesteldrang’ die vrouwen ervaren en omdat ze (vaak positieve) sociale contacten hebben tijdens het shoppen.

7. Shoppen kan gezien worden als mentale voorbereiding. Als je shopt stel je je vaak de toekomst voor: hoe je de items gaat dragen of waar je het voor gaat gebruiken. Je visualiseert in feite een nieuw leven (want met die ene fantastische tas heb je ook echt een nieuw, beter leven!). En laat visualisatie nou een perfecte performance booster zijn én angst verminderen.

8. Diezelfde visualisatie is eigenlijk een vorm van voorbereiding en dit geeft mensen het gevoel meer controle te hebben waardoor ze minder angst ervaren in tijden van grote veranderingen. Nieuwe baan, nieuw huis of baby op komst? Een lekker rondje door de stad helpt echt!

9. Mensen die zichzelf zo nu en dan op iets nieuws trakteren voelen zich over het algemeen gelukkiger dan mensen die altijd de hand op de knip houden. Die laatste groep heeft namelijk vaker het gevoel dat ze alle lol in het leven mislopen.

10. Shopping is cheaper than a psychiatrist. Misschien niet als je dagelijks de Bijenkorf leeg trekt, maar een goed geplande shopsessie kan een langdurig effect hebben.

Klaar om te gaan shoppen?
8 shopping tips voor mensen die niet houden van online shoppen
De mooiste lingerie shop je hier
Dit zijn de schoenentrends voor 2017

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites