Deze plek in Italië slaat iedereen over maar hier wil je wel naartoe

A place you can't refuse

Rome, Milaan en Venetië zijn steden in Italië die we allemaal wel kennen en veel van ons wel hebben gezien. Deze plaatsen zijn echt toeristische trekpleisters. Hoe leuk is het om een bezoekje te brengen aan een Italiaanse plek die een stukje minder bekend is? En absoluut een bezoekje waard is. Sicilië.

Sicilië

Het Italiaanse Sicilië is het grootse eiland in de Middellandse Zee. Het eeuwenoude Sicilië is een van de meest idyllische plekken van Italië. Je vindt hier onder meer diverse prachtige oude barok werken, grote pleinen, een immens grote overblijfselen uit de oudheid en vele andere Griekse en Romeinse monumenten. Maar je proeft hier vooral de typische Italiaanse sfeer, alleen zonder massatoerisme.

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en de perfecte plek om je reis te starten. De hoofdstad is al een attractie op zich, Palermo is een stad met een rauw randje.

Het eiland heeft een rijke cultuur en ook een lange historie. Maar het luie eilandleven is er ook zeker te vinden, het is prima vertoeven op het 1000 km lange strand. Voor wat activiteit ga je op tour op de Etna, de actieve vulkaan van het eiland. Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het plaatsje Taormina, de uitzichten aldaar raden wij zeker aan!

‘Leave the gun. Take the cannoli’

Een legendarische uitspraak uit de Godfather en een van de redenen waarom deze typisch Siciliaanse lekkernij zo beroemd is. De andere reden is natuurlijk de over-over-overheerlijke smaak. Je mag deze lekkernij zeker niet overslaan tijdens je trip dus (vr)eet je vol aan cannoli!

https://www.instagram.com/p/Bf0W5fhgYAA/?tagged=sicily

Wij verklappen het geheim
> 8 tips om de Italiaanse stijl onder de knie te krijgen

En boeken maar!
> Jouw vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

Tas inpakken en just go!
5 redenen om alleen op reis te gaan

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites