Zo slaap je gewoon goed in de hitte

De tips lijken tegenstrijdig maar helpen echt!

Wat heb jij vandaag gedaan met de hitte? Heerlijk naar het strand geweest of lekker een terrasje gepakt? Wij in ieder geval wel. Maar na zo’n warme dag als vandaag is het tijd om te gaan slapen. Helaas is je slaapkamer door de hitte lekker opgewarmd. Nou ja, lekker? Het is veel te warm. Daarom is het daar niet uit te houden. Hier kan je echt niet in slapen. Maar wij hebben de tips voor je hoe je wel lekker in slaap valt tijdens de hitte.

Grenzen stellen

Vertel je (bed)partner dat de regel van de middenlijn en ieder z’n eigen kant, vannacht echt menens is.

Houd alles dicht

Houd de deuren, ramen en gordijnen overdag dicht zodat er zo min mogelijk warmte naar binnen kan. Dit kan heel veel schelen met de warmte in huis. Zet wel voordat je gaat slapen het raam open. ’s Avonds koelt het al snel af en kan jij heerlijk verder slapen.

Warme douche

Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Maar neem in plaats van een koude douche, juist een lauwwarme. Een lauwwarme straal zorgt er namelijk voor dat je lichaam weer op zijn normale temperatuur komt. Een koude douche zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken en je lichaam gaat zich juist opwarmen waardoor je het uiteindelijk nog warmer krijgt. Als je huid licht is opgewarmd slaap je beter en langer door.

Natte sokken

Ja, dit klinkt een beetje gek maar het werkt. Maak een paar sokken nat en trek ze aan met het slapen. Hou je voeten wel onder de dekens vandaan zodat de warmte weg kan.

Handdoeken in de vriezer

Maak een handdoek een beetje nat en leg hem in de vriezer. Haal ze er voor het slapengaan uit en leg ze op het matras, dat ligt lekker koel!

Beddengoed

Je kunt beter met een dun laken slapen, dan zonder enige lakens. Zonder deken koelt je lichaam namelijk zo af dat je er juist weer wakker van wordt. Kies ook voor katoenen of linnen lakens. Deze luchten namelijk beter door.

Kussensloop in koelkast

Leg de kussenslopen van je bed in de koelkast. Haal ze er vlak voor het slapengaan uit en doe ze weer om de kussens heen. 

Ventilator Airco

Leg een fles water in de vriezer. Haal die eruit zodra hij bevroren is. Zet een ventilator in de slaapkamer neer en zet daar de bevroren fles voor. Nu heb je een airco. Natuurlijk niet zo perfect als een echte airco maar het zorgt wel voor enige verkoeling. Het is natuurlijk het lekkerst om de ventilator op jezelf te richten. Maar hierdoor kan je verkouden worden. Wie wil dat nou in de zomer.

[shopsuite_snippet id=318c]

Zo verveel jij je niet meer op het strand.
Zo ga je verveling op het strand tegen!

Hou je niet van het strand?
Hier moet je zijn!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites