5 tips om een slechte date te beëindigen

Wat er ook gebeurt op je horrordate.. je kunt jezelf redden.

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt. Je date lijkt totáál niet op de foto’s die hij je stuurde, jullie gesprekken (of het ontbreken ervan) zijn ongemakkelijk of jullie hebben gewoon geen klik. Wat er ook gebeurt op je horrordate.. je kunt jezelf redden. Want zeg nou zelf, je tijd is kostbaar en ga je niet verdoen aan een hele slechte date. Dan ga je natuurlijk liever naar je vriendinnen of houd je een Netflix-marathon met jezelf.. Yay single life!

Toch is een slechte date beëindigen zo makkelijk nog niet. Want je wil je date natuurlijk ook niet beledigen of een heel awkward moment veroorzaken. Daarom hebben wij dé tips om een slechte date te beëindigen. Zo lukt het jou voortaan ook.

1. Alarmfase 1

Misschien ben je inmiddels al een expert en heb je al een codewoord met je best friend. Zo niet, spreek dit heel snel met haar af. Als jij haar het codewoord stuurt, weet zij als de beste dat zij je moet helpen. Een paar seconden later stormt zij het café waar je hebt afgesproken binnen, want ze heeft jou écht nodig op dit moment. Je kan samen met haar een drankje gaan doen en vervolgens heel lang nadenken over een excuus-/afscheidsbericht. Sorry, not sorry.

2. Leugentje om bestwil

Tsja, je vriendin inschakelen is natuurlijk een optie, maar je kunt het ook gewoon zelf doen. Ga naar de wc en zeg dat je net ongesteld bent geworden of dat je je gewoon ineens niet zo lekker voelt. Gooi wat geld op tafel en zorg dat je bij de deur staat voordat hij/zij iets terug kan zeggen. TIP: Neem dus altijd contant geld mee om je drankje(s) te betalen. Je vermijd dan dat awkward gesprek over het betalen van de rekening en je hoeft niet in de rij te wachten voor het pin-automaat. Hoe sneller je weg kunt, hoe beter.

3. Spelletje

Kijk, dat hele daten brengt natuurlijk de leukste verhalen met zich mee. Als jij zeker weet dat de persoon tegenover jou het niet gaat worden, om wat voor reden dan ook, maak er dan maar het beste van. Kijken wat hij zegt als jij gewoon niets meer zegt, of als je heel lang (obsessief) naar de handen van je date kijkt. Eens zien wie er het eerste klaar is om te gaan.

4. Voorkomen is beter dan genezen

Als je iemand nog niet eerder ontmoet hebt, plan dan een korte date van maximaal een uur. Ga bijvoorbeeld een kop koffie drinken of een broodje eten. Als je nog niet genoeg hebt van je date, plak je er gewoon nog een uurtje aan vast. Maar mocht je hier helemaal geen behoefte aan hebben, dan hoeft dit gelukkig ook helemaal niet. Geef dan bijvoorbeeld aan dat je over een uurtje hebt afgesproken met een vriendin. Voorkomen is beter dan genezen.

5. Eerlijkheid duur het langst

Oh en misschien is het ook nog een optie om gewoon eerlijk te zijn. Geef aan dat je het leuk vond om hem te ontmoeten, maar dat je geen klik voelt. Misschien denkt hij/zij er precies hetzelfde over, maar vindt hij/zij het ook lastig om tegen jou te zeggen..

Zo maak je indruk op je volgende (wel goede!) date:
> Waar mannen naar kijken op een eerste date

Niet te saai én niet te sexy..
> Op deze manier style jij de perfecte eerste date outfit

Is daten niet echt iets voor jou?
> Dating tips voor iedereen die daten haat

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites