Zo spaar je voor die Chanel tas!

Het is dichterbij dan je denkt..

Waar gaat ons geld toch iedere maand naartoe? dat is een vraag die wij vrouwen ons wel vaker stellen. En hoewel we weten dat we toch zouden moeten beginnen met sparen, komt het er gewoon niet van. Er moet van alles betaald worden zoals huur, benzine, abonnementen en er moet natuurlijk ook geshopt worden!  Gelukkig hebben wij een soort 80/20 regel gevonden waarmee jij on top bent van jouw financiën.

Het heet de 50/30/20 regel en het is een echte life saver. Zo weet je precies hoeveel je moet uitgeven en waaraan.

50%

Dit is het belangrijkste en meest dure deel. Hieronder valt niet alleen huur, gas, water en licht, maar ALLE vaste lasten. Als je merkt dat je hiermee niet uitkomt, moet je eens nagaan of je niet teveel uitgeeft aan je huur. Je huur moet namelijk nooit meer zijn dan 1/3 van je maandsalaris.

30%

Dit is een beetje bittersweet. Want de 30% is niet alleen voor leuke dingen zoals drankjes doen en shoppen. Maar hier horen ook andere zaken bij die wij als essentials zien zoals een telefoonabonnement en internet. Deze categorie is dan zeker het lastigste, maar wel heel belangrijk. Want hiermee zorg je ervoor dat je genoeg overhoudt voor de laatste categorie…

20%

Last but not least: sparen. Er moet iedere maand iets weggelegd worden voor rainy days, vakanties (of in ons geval: designer items).  Dus als je ongeveer 1900 per maand binnenkrijgt zou je volgens deze regel € 380 euro moeten sparen. En dan heb je na 11 maanden genoeg geld om een Chanel tas te halen!!!! (eye on the prize).

Dit is het sparen waard!
> Nu is de tijd om te investeren in een kasjmier trui!
>De vijf tassen die het waard zijn om in te investeren
>Ask a stylist: in welke items mag je best investeren

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites