Afvallen terwijl je slaapt, dat doe je zo!

Zodat je nog sneller je perfecte beach body hebt

Zit jij ook al te trainen voor die perfecte beach body, maar lijken de kilo’s er niet zo af te vliegen als je had gehoopt? Jij doet zo je best, maar er gebeurt niets. We hebben allemaal wel een vriendin die alles eet wat ze wil, maar toch niet aankomt. Beide hebben waarschijnlijk te maken met je metabolisme oftewel spijsvertering.

Je spijsvertering bepaald hoe ons lichaam voedingsstoffen omzet in energie. Dit is eigenlijk de snelheid waarop je lichaam calorieën verbrandt. Sommige mensen hebben nu eenmaal een snellere stofwisseling waardoor calorieën sneller afgebroken worden en zij dus sneller afvallen. Gelukkig kun je je spijsvertering een handje helpen door te letten op wat je eet. Een goed ontbijt is super belangrijk. Hoewel het een beetje hard to believe is, gaan we het zeker uitproberen. Calorieën verbranden met twee van onze favoriete bezigheden: eten en slapen. Sign us up!

Goede nachtrust

Te laat naar bed gegaan omdat je nog een aflevering wilden kijken. We zijn er allemaal weleens schuldig aan. Maar niet genoeg slapen is slechter voor je lichaam dan je zou denken. Dit zorgt ervoor dat je hormonen van streek raken en een signaal afgeven dat je honger hebt, terwijl dit helemaal niet zo is. Je lichaam is gewoon moe. Om overeating te voorkomen is het dus van belang dat je toch die 8 uurtjes slaap per dag haalt.

Sporten

De kick die je lichaam krijgt na het sporten verhoogt je vetverbranding. Maak daarom altijd gebruik van intervallen tijdens het sprinten.  Maar ook het toevoegen van weerstandstraining, zoals push-ups, zal je vetverbranding verhogen, zelfs na je training! Zo is je metabolisme tot wel 16 uur na je work-out versnelt!

Chili pepers

Als je niet van pittig eten houdt, kun je dit misschien beter overslaan. Chili pepers bevatten stoffen die je spijsvertering versnellen. Voeg iedere dag een eetlepel gehakte chili pepers toe te voegen aan een maaltijd.

Volkoren

Volkoren helpt je lichaam meer vet te verbranden doordat ze moeilijker verteerbaar zijn dan bijvoorbeeld witte pasta. Hierdoor is je lichaam harder aan het werken en verbrand je dus meer! 

Tempeh

Het is echt superlekker en te vinden bij Indische winkels, maar kun je ook gewoon zelf maken en kopen in de supermarkt bij de vegetarische afdeling. Het is gemaakt van sojabonen en geeft je stofwisseling boost om meer te verbranden.

Omega-3

Hoewel bepaalde vetten beter vermeden kunnen worden, zoals dierlijke- of verzadigde vetten, wordt omega-3 gezien als goed. Omega-3 bevordert gewichtsverlies doordat het de insuline niveaus verlaagd. Hoge insuline niveaus dragen bij tot het opslaan van vet in je lichaam in plaats van te verbranden. Geen fan van vis probeer dan tabletten of ander eten waar het veel inzit zoals lijnzaad. 

 Chocolate

Hoewel het misschien niet zo lekker smaakt als gewone chocolade is iets beter dan niets, toch? Pure chocolade, die bestaat uit meer dan 70% cacao helpt je spijsvertering versterken. Rauwe cacao is een van de beste voedingsbronnen van magnesium en dit stimuleert vetverbranding.

Grapefruit

Grapefruit is goed voor de spijsvertering. Het helpt je lichaam om eiwitten af ​​te breken wat zorgt voor verbrandingen van calorieën. Ook is het lekker als ontbijt. Dit fruit kun je het beste eten in de ochtend

Avocado

Aan een lijst met gezond eten kunnen avocado’s natuurlijk niet ontbreken. Ze lijken overal goed voor te zijn, zelfs je haar! En ze zijn ook nog eens lekker. Zo lekker zelfs dat er een avocadorestaurant naar Nederland komt!

Oh ja, drink ook altijd voldoende water. Een klein te kort aan water zorgt er al voor dat je spijsvertering vertraagd wordt.

Voor eens en altijd
> Fabels over gezond eten

PHOTO CREDITS :GATHERANDFEAST

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites