De sport waar je ECHT mee afvalt

En het kost je ook nog eens weinig tijd

Waar steeds meer op gehamerd wordt en wat ook steeds meer mensen gelukkig weten, is dat lange cardio oefeningen en trainingen veel minder uithalen dan een kortere maar veel intensievere work-out. De oplossing: vet verlies creëer je door middel van sprint intervallen.

Misschien niet voor iedereen even leuk, maar je moet er wat voor over hebben als je graag een lager vet percentage wilt!

De reden dat intervallen beter is voor het verminderen van vet en een betere lichaams compositie krijgen, komt doordat je niet in je aerobische energie systeem zit. Bij lange duurtraining zit je wel in dat systeem, maar dat willen we dus niet. We noemen dat ons anaerobische energie systeem. Je verbetert je conditie, wat je bijvoorbeeld gaat merken wanneer je trappen loopt en niet out gaat als je boven bent ;-). Je verbetert je metabolisme, je traint je zenuwstelsel zodat je beter zult werken en je werkt aan je spieren!

5 regels die belangrijk zijn voor het verbranden van vet door sprinten:

1. Beperk de training tot 30 minuten.

Alles wat langer duurt dan die 30 minuten valt niet meer onder de anaerobische training. Het is geen interval meer als je langer traint. Je kunt gerust een interval training sprinten doen van 10 tot 30 minuten. Wat wel belangrijk is, is dat je na die 30 minuten wel kapot bent. Zo niet?! Dan heb je niet hard genoeg getraind.

2. De heftige intervallen moeten zo’n 10 tot 40 seconden duren.

Dus als je gaat sprinten, moet zo’n sprint minimaal 10 seconden duren. Voor beginners begin met 10 seconden. Hoe meer ervaren je bent, hoe meer je dit kunt uitbouwen richting die 40 seconden.

3. De rust periode tijdens je interval moet actief zijn en tussen de 10 en 90 seconden.

Actief betekent dat je blijft lopen of joggen, dus niet stil staan. Die rust zal voor een beginner langer duren en 90 seconden zal je nodig hebben om te herstellen. Die rust wordt steeds korter wanneer je beter getraind bent. Die rust is nodig om afvalstoffen uit het lichaam te doen verwijderen.

4. Zorg ervoor dat je interval echt ZWAAR is!!

Het heeft geen zin als je tijdens je interval niet tot het gaatje gaat. Jezelf zo pushen is al een kunst opzich. Wanneer je dit moeilijk vindt, is een Personal Trainer een goede optie, of een trainingsmaatje met ervaring die jou kan pushen net iets verder te gaan.

5. Probeer 2 interval work-outs per dag!

Uiteraard is dit niet voor iedereen haalbaar vanwege werk, gezin en andere verplichtingen. Maar er is onderzoek naar gedaan dat als je dit voor een aantal weken elke ochtend en avond doet, je vet verbranding aanzienlijk omhoog gaat! Dit is dus interessant om te testen in een zomervakantie bijvoorbeeld!

Meer lezen?
Zo draag je je sport items gewoon overdag

PHOTO CREDITS: PIXABAY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites