Bodytalk: Squats voor ronde billen en nog veel meer

Personal Trainer Elske Sorel geeft je elke week advies over een mooie binnenkant en een knap lijf. Elske kennen we als Personal Trainer uit het tv-programma Obese op RTL 4 waar ze met de zwaarlijvige kandidaten het gevecht tegen hun overgewicht aan gaat. Op MonStyle schrijft Elske wekelijks over wat haar bezighoudt en wat ze heeft meemaakt in haar column, maar ze geeft ook tips & tricks geven over bewegen, goede voeding en een gezonde lifestyle.

unnamed (1)

Yes!!! She squats!!

Een veel gebruikte term op Instragram, Facebook en andere social media om aan te geven dat squats een heel belangrijke oefening is sterke benen en ronde billen. Nou is squatten voor een hele hoop meer dingen belangrijk, ik zal uitleggen waarom ieder mens, man, vrouw en zelfs jongeren, zouden moeten squatten!! Er zijn hele studies aan gewijd om aan te tonen wat squatten met het lichaam doet. Het brengt je een hoop voordelen:

Squatten kan je sneller laten rennen.

Sneller rennen heeft te maken met de mogelijkheid van jouw lichaam om meer kracht te zetten in de grond. Wanneer je het onderlichaam goed traint, kun je die kracht verkrijgen en dus je snelheid verbeteren. Probeer rond de 85% a 90% van je maximale gewicht te trainen met squatten. Dit betekent dat als jij bijvoorbeeld maximaal 1 herhaling kunt maken met een squat van 60kg, dan neem je daar 85% van en daarmee ga je squatten. Dat is dus ongeveer 50 kg.  Je doet het maximaal aantal herhalingen dat haalbaar is en dat 4 tot 6 sets.

Verbeter je mobiliteit en voorkom blessures.

Over het algemeen heeft iedereen er baat bij om squats te maken. Je verbetert je mobiliteit en door het versterken van je core (buik, rug, bekken,) zul je minder snel kans hebben op onderrug pijn en blessures. Squatten kan de algemene gezondheid verbeteren!

Verbeter je springvermogen.

Nou is het misschien niet ieders doel om zo hoog mogelijk te kunnen springen, maar daarom is het voor atleten wel weer heel belangrijk om te squatten. En dan vooral een Deep Squat gaat je nog hoger de lucht in brengen. Dit houdt in een squat die nog dieper gaat dan 90 graden, dus je raakt met je hamstrings je kuiten aan. De spier heeft nu een grotere range of motion zoals we dat zeggen en met deze verkregen kracht in je benen, kun je nog hogere sprongen maken. Ook je squat jumps en lunge jumps die je maakt, kun je hier mee verbeteren. Voor volleybal spelers, ski springers, maar ook sporters op het veld hebben hier baat bij! Maar ook voor een betere lichaamscompositie is de Deep Squat erg belangrijk

Squat voor betere buikspieren.

Squatten is super belangrijk voor het trainen van je buikspieren. En sterkere core spieren, betekent weer meer resultaat in jouw totale sport performance. Een goede extra buik oefeningen om er aan toe te voegen is de deadlift. Hier krijg je ook super sterke buikspieren van. Om je spier uithoudingsvermogen van je buikspieren te vergroten zijn chin-ups ook erg belangrijk. Je ziet dus dat de standaard sit-ups, crunches en planken niet de ultieme buik training is! Dus toppers, squatten tot je er bij neer valt is het motto 😉 Uiteraard met de juiste techniek, de juiste begeleiding als je nog niet precies weet hoe het werkt en bouw het rustig op! Geniet van het weekend en tot volgende week! Liefs Elske   Instagram; ElskeSorel                

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites