Zo krijg je een strak lichaam!

De kilo's zijn eraf, nu wil je de boel lekker strak hebben. Hoe doe je dat?

Je bent al een tijdje zeer gezond aan het leven en bent al flink wat kilo’s kwijt. Je gewicht is goed en je kleding past, het enige wat je nog nodig hebt voor je droomlijf is dat alles lekker strak is. Je zou wel wat meer spiervorming willen om als een sexy G.I. Jane door het leven te gaan. Vaak is dat nog lastiger dan puur kilo’s eraf sporten. Het gaat hier om het fine tunen van je lichaam en ja, die laatste loodjes wegen het zwaarst. Het vergt veel discipline, geduld en doorzettingsvermogen. Het lichaam moet van binnen én buiten worden aangepakt. Hoe krijg je toch een strak lichaam?

De tips voor een strak lichaam

Drinken

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar genoeg water drinken op een dag is zó belangrijk! Drink gedurende de dag minstens 8 glazen water, dit reinigt namelijk je lichaam. Begin de dag met een glas warm water en citroen.

Voeding

Ook al ben je je extra kilo’s al kwijt (of misschien heb je die nooit gehad), dat betekent niet dat je niet meer op je voeding hoeft te letten. Eet zoveel mogelijk pure voeding; groenten, fruit, noten, kwark, vis en gevogelte zijn erg goed voor je. Vermijd suikers, transvetten en het eten van teveel koolhydraten in de vorm van pasta, aardappelen, rijst en brood.

Krachttraining

Laat je spieren je vet verbranden! Hoe meer je spieren ontwikkeld zijn, hoe strakker je wordt en hoe hoger je zit in je vetverbranding. Ook je after burn (het verbranden van vet na het sporten) gaat langer door als je spieren beter ontwikkeld zijn. Voor een mooie belijning van je lichaam is krachttraining erg belangrijk. Train met zware gewichten, ongeveer tussen de vier en zes sets en rond de acht tot twaalf herhalingen.

Krachtuithouding

Als je zware krachttraining afwisselt met het trainen met iets lichtere gewichten, worden je spieren getraind om langer kracht te leveren Het uithoudingsvermogen van je spieren zal hierdoor verbeteren.

Interval-training

Een interval-training is belangrijk om je verbranding hoog te houden. Met deze training breng je je hartslag steeds snel omhoog, waarna je weer even tijd neemt om te rusten. Daarna breng je je hartslag weer snel omhoog. De oefeningen kun je doen met eigen lichaamsgewicht. Je kunt bijvoorbeeld 30 seconden squat jumps doen, 30 seconden push-ups, 30 seconden lunge jumps of 30 seconden burpees. Herhaal dit vier keer.

Duurtraining

Een combinatie van interval-training en duurtraining werkt als de beste vetverbrander. Als je een duurtraining doet met als functie vet verbranden, is het wel belangrijk dat je dit minimaal een uur volhoudt. Het gaat er niet om dat de training heel heftig of intensief is, maar eerder om de duur van de training. Hoe langer je traint, hoe meer je verbrandt.

Als je rekening houdt met bovenstaande facetten, zul je zien dat een strak lichaam bereikbaar is! Train vier keer per week om het gewenste resultaat te behalen. Maak een goede planning van je week, zeker rondom je voeding. Goed eten houdt nou eenmaal in dat je bepaalde gerechten voor moet bereiden of moet kopen. Vaak zie je dat mensen daar de tijd niet voor nemen en dus toch weer voor die snack in de kantine gaan in hun pauze. Zonde! Je moet er wat voor over hebben, maar als je het echt wilt, dan kun je het bereiken!

Succes en tot volgende week!

Elske

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites