Deze Superfood-koffie’s wil jij ook proberen

Whuuut drink jij nog geen nitro coffee?!

Bij ons op kantoor wordt er vooral thee gedronken en de koffie die sommigen van ons nemen is meer warme melk dan koffie. Maar beter zeggen we dit niet hardop want we lopen hiermee enorm achter de feiten aan, zo blijkt. Nitro coffee en superfood koffie it is , als we de laatste trends mogen geloven.

Nitro coffee

Nitro coffee is koude koffie gemaakt van donkere koffiebonen waar stikstof (ook wel: nitrogen) aan is toegevoegd. De koffie krijgt daardoor een soort ‘prik’ en wordt getapt, daarom lijkt het een beetje op bier. Maar dan dus zonder alcohol. Nitro Coffee is niet per se heel gezond maar nog altijd een betere keuze dan een latte of een biertje. Je kan het prima drinken zonder suiker en ook melk is niet nodig.

Superfood koffie

Superfood koffie komt in allerlei varianten, zoals Mushroom koffie. Dat is koffie die is gemaakt van, inderdaad, paddenstoelen. Er zit 95 procent Arabica koffie in en daarnaast 5 procent paddenstoelen extracten. In de centrale Colombiaanse Andes gebruiken ze deze paddenstoelen extracten al eeuwenlang ter ondersteuning van de menselijke gezondheid. Dat klinkt goed. Maar over de smaak hebben wij onze twijfels.

Chemex

Chemex is een manier van koffiezetten die vroeger veel werd gebruikt, en zoals dat met zoveel gaat van vroeger, het is nu weer helemaal hip. Wat je doet is een glazen koffiemaker gebruiken die de vorm heeft een zandloper met in het midden een filter. In het filter leg je gemalen koffiebonen en daarover giet je warm water. Het klinkt weinig baanbrekend, vinden wij ook, maar het schijnt dus heel lekker te zijn omdat door het extra dikke filter de smaak in de koffie heel goed aanwezig blijft. De aroma’s blijven bewaard. Chemex bevat een stuk minder cabine dan gewonde koffie. Dat komt doordat het water minder lang in contact is met de koffie.

View this post on Instagram

Easy Peasy Chemex coffee maker..

A post shared by Medellín Secret (@medellinsecret) on

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites